Tot ce trebuie sa stii despre bichectomie, noul trend in chirurgia estetica

BUCURESTI - 14 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Bichectomia este noul trend în chirurgia estetică la care apelează din ce în ce mai multe vedete internaționale, cât și autohtone. Reprezintă o intervenție modernă la nivelul feței, minim-invazivă care constă în îndepărtarea parțială sau totală a corpului adipos în exces situat în zona de mijloc a obrajilor, numită și ”Bula lui Bichat”.

În urma intervenției chirurgicale vei obține o reducere a volumului obrajilor și a maxilarului, dar și evidențierea pomeților, făcându-i mai proeminenți. Conturul feței va fi evident îmbunătățit, expresia facială fiind mai armonios proporționată și mai suplă și senzuală!

Candidatul ideal pentru bichectomie

Candidatul ideal pentru bichectomie are o stare generală bună de sănătate și are așteptări realiste legate de rezultatele ce pot fi obținute prin această procedură chirurghicală, speranțe care vor fi ancorate în propria fiziologie a feței.

Prin conceptul de frumusețe integrată, BE PERFECT by Dr. Bortolini, se va face o analiză facială digitală detaliată, se vor identifica zonele cu probleme și în aceeași ședință pot fi combinate mai multe intervenții de chirurgie estetică.

 În ce constă bichectomia ?

Bichectomia se realizează printr-o mică incizie intraorală de 1-2cm, în dreptul ultimilor doi molari superiori, de unde se extrage grăsimea obrazului și apoi se suturează. 

Este o operație rapidă, cu un disconfort minim pentru pacient și în urma căruia nu rămân cicatrici vizibile, având rezultate discrete, dar de impact. 

Procedura durează aproximativ 45 de minute, cel mult o oră și se efectuează în ambulatoriu sub anestezie locală - poate fi efectuată și alături de alte proceduri chirurgicale estetice.

Prin această procedură obrajii capată un aspect mai sculptat, mai “slim’’, reușind să pună în evidență elemente anatomice precum pomeții și conturul mandibular.

Recuperarea după bichectomie

Recuperarea este ușoară și rapidă, fără disconfort. În primele zile după operație, vei avea o inflamație ușoară în zona interioară a obrajilor și vei simți un ușor disconfort în timp ce vei mânca sau mesteca.  

În primele două zile, se recomandă aplicarea unei pungi de gheață pe zona afectată. De asemenea, pentru prima săptămână, evită expunerea la soare sau orice activitate fizică viguroasă care ar putea cauza o creștere a temperaturii corporale (cum ar fi jogging-ul). 

Medicamente cum ar fi analgezice, antiinflamatoare, antibiotice pot fi prescrise după operație, în prima săptămână. 

Bichectomia a ajuns sa fie în topul preferințelor vedetelor pentru rezultatele sale pur estetice: reducerea dimensiunilor treimii mijlocii a feței, conturarea acesteia, a pomeților și redarea aspectului tineresc cu minimum de disconfort sau durere.

Dacă ți-am captat atenția și ești interesată nu ezita să programezi o consultație la Dr. Bortolini, medic specialist în chirurgie plastică și estetică Be Perfect Bucuresti!