Tratament cu toxina botulinica pentru reducerea aspectului de ”Bunny Lines”

BUCURESTI - 9 aprilie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Tratamentele injectabile cu toxina botulinică sau Botox reprezintă unele dintre cele mai populare opțiuni de tratament anti-îmbătrânire disponibile. Și sunt, de asemenea, unele dintre cele mai eficiente proceduri cosmetice fără bisturiu. De la liniile de încruntare la ridurile ”laba gâștii” din colțul ochilor, tratamentele antirid pot ajuta la reducerea aspectului liniilor de expresie și a ridurilor și, de asemenea, pot preveni formarea totală a acestora.

Una dintre zonele de tratament mai puțin cunoscute implică zona nasului, unde se poate dezvolta aspectul unor „încrețituri” la nivelul fețelor laterale ale nasului, numite și ”bunny lines”. Dar ce sunt aceste ”bunny lines”? Care sunt cauzele apariției acestor riduri la nivelul nasului? Și care sunt avantajele tratamentului cu toxina botulinică pentru reducerea aspectului de ”bunny lines”? 

Ce sunt ”bunny lines”? 

Deci, în primul rând, ce sunt exact aceste riduri numite ”bunny lines”? Ei bine, ”bunny lines” sunt linii și cute mici care apar pe fețele laterale ale nasului, între ochi. Acestea sunt de obicei linii drepte îndreptate spre ochi și care seamănă cu mustățile de iepuraș.

Care sunt cauzele apariției acestor riduri la nivelul nasului?

”Bunny lines” pot fi cauzate de o serie de lucruri diferite, inclusiv:

Expresii faciale. Dacă ești genul de persoană care își încrețește nasul când zâmbește sau râde, atunci probabil că ai observat că aceste ”bunny lines” apar în aceste momente de fericire. Repetarea frecventă a acestei expresii faciale poate duce în timp la apariția unor linii mai permanente, pe măsură ce îmbătrânești. Acest lucru se datorează faptului că pielea își pierde volumul și elasticitatea, ca parte a procesului de îmbătrânire, deci este posibil să nu mai revină complet în poziția inițială, lăsând în urmă aceste linii mici pe fețele laterale ale nasului.

Tratamente cu Botox în zona frunții. Dacă ai optat pentru proceduri injectabile antirid frecvente pentru a aborda liniile de încruntare cauzate de mușchii mici între sprâncene și pe frunte (glabella), este posibil să observi că acum au apărut pe nas aceste ”bunny lines”. Acestea apar pentru că, în timp ce Botox îți poate relaxa mușchii frunții, ceilalți mușchi de pe față se vor mișca în continuare pentru a forma expresii. Și acest lucru poate însemna că îți poți încreți nasul mai frecvent când râzi sau zâmbești, din cauza lipsei mișcării frunții. Cu toate acestea, este important să punctăm faptul că acest lucru nu se întâmplă tuturor celor care aleg tratamente injectabile pentru ridurile din zona frunții.

Tratamentele antirid sunt eficiente împotriva aspectului de ”bunny lines”?

Tratamentele antirid sunt opțiunea numărul unu pentru persoanele care doresc să reducă aspectul de ”bunny lines” și al ridurilor. Procedurile injectabile pot preveni mișcarea în zonele tratate, permițând pielii să se reseteze în poziția sa naturală, netezind orice linie sau rid care s-a dezvoltat. Acest lucru poate fi folosit și pentru a preveni formarea ridurilor ”bunny lines”.

Care sunt avantajele tratamentului cu toxina botulinică pentru reducerea aspectului de ”bunny lines”?

Procedură rapidă. Tratamentul injectabil antirid pentru reducerea aspectului de ”bunny lines” necesită doar câteva injecții foarte mici, minim invazive. Și, deoarece aceste linii sunt de obicei destul de superficiale, procedura nu va dura foarte mult timp, de obicei durează aproximativ 15 minute. După tratament, nu există nicio restricție anume, iar pacienții se pot întoarce imediat la activitățile zilnice fără nicio problemă. 

Rezultate eficiente. Dovada că procedurile injectabile antirid sunt eficiente și propun o opțiune de tratament de succes este uluitoare. Rezultatele sunt aceleași pentru toată lumea, iar singurul lucru care diferă în funcție de persoană este cât de mult va dura tratamentul, deoarece efectele toxinei botulinice pot dura între 3 și 9 luni.