Tratamente ortodontice

BUCURESTI - 15 august 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Problemele ortodontice sunt adesea foarte vizibile. Supraocluzia verticală (overbite), dinții inegali și malocluzia dentară sau alinerea greșită a dinților sunt doar câteva dintre tipurile de anomalii care pot fi corectate ortodontic.

Ce este ortodonția?

Cel mai frecvent răspuns la această întrebare este „Un zâmbet mare, frumos și sănătos!”. Cu siguranță, un zâmbet frumos oferă un motiv convingător pentru îngrijirea ortodontică. Dar, cel mai bun motiv pentru îngrijirea ortodontică este ceea ce arată acel zâmbet - dinți sănătoși. Tratamentele ortodontice pot fi adesea privite ca fiind în primul rând cosmetice, dar reprezintă într-adevăr o parte importantă a asistenței medicale pe termen lung.

Cu toate acestea, ceea ce nu este vizibil, sau adesea cunoscut, este că ”îndreptarea” acestor anomalii poate preveni multe probleme de sănătate care, lăsate netratate, ar putea cauza probleme pe viață, inclusiv: carii dentarelucrări stomatologice scumpeabfracția dentară - uzura anormală a dințilorafecțiuni gingivaleresorbția sau atrofia oaselor maxilareprobleme ale articulației temporo-mandibularechiar și dificultăți digestive

Desigur, sentimentul pe care îl aduce un zâmbet strălucitor este, de asemenea, foarte important. Testimonialele pacienților ortodontici indică în mod constant o încredere în sine îmbunătățită ca fiind unul dintre beneficiile majore ale îngrijirii ortodontice. Și unul dintre cele mai bune lucruri despre tratamentul ortodontic este că aceste beneficii pot dura toată viața. Chiar și după terminarea tratamentului, pacienții se pot bucura de o imagine de sine pozitivă, vorbire îmbunătățită și dinți mai ușor de curățat.

Tratamentele ortodontice de astăzi sunt potrivite atât pentru copii și adolescenți, cât și pentru adulți.

Tratamente ortodontice pentru copii și adolescenți

Asociația Americană de Ortodonție recomandă ca prima vizită la medicul specialist ortodont să aibă loc înainte de împlinirea vârstei de 7 ani. Intervenția timpurie poate ajuta la prevenirea uzurii anormale a dinților, a deteriorării dinților ieșiți în relief sau a disproporțiilor maxilare.

Ocluziile inverse, încrucișate sau deschise, înghesuirile dentare și dinții distanțiali sunt, de asemenea, preocupări principale care pot fi evaluate în timpul primei vizite a copilului.

Tratamente ortodontice pentru adulți

Nu există nicio limită de vârstă pentru a-ți oferi un zâmbet frumos și încrezător. Cu noile tehnologii, cum ar fi Invisalign și aparatele dentare ceramice, mai mulți pacienți adulți optează acum pentru un tratament ortodontic pentru a-și îmbunătăți aspectul facial.

Cum funcționează tratamentul ortodontic?

La examinarea inițială, medicul stomatolog va evalua în profunzime echilibrul facial și orice nevoi ortodontice pe care pacientul le poate avea, inclusiv o evaluare extinsă a articulației temporo-mandibulare - ATM. Medicul va determina apoi dacă este indicat tratamentul ortodontic și va propune cele mai eficiente opțiuni de tratament.

În continuare, medicul dentist va explica care sunt preocupările ortodontice, cum pot fi tratate și durata aproximativă a timpului de tratament necesar pentru a oferi cele mai bune rezultate pentru un zâmbet drept și sănătos.

Echipa de medici stomatologici ortodonti de la SOLADENT înțelege diferența pe care o poate aduce un zâmbet drept. Sună la cabinetul nostru stomatologic din București la 0737.142.140 sau solicită o programare online pentru o consultație pentru a vedea dacă ești un candidat potrivit pentru aparat dentar sau alte tratamente ortodontice.