Tratamentul ortodontic

BUCURESTI - 11 iulie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Tratamentul ortodontic poate fi benefic pentru persoanele de orice vârstă. Dinții care sunt spațiați, strâmbi, aglomerați sau care ies în afară afectează funcția și felul de arăta al dinților.

Tratamentul ortodontic nu numai că îmbunătățește vizibil aspectul zâmbetului, dar și sănătatea orală. Dinții drepți sunt mai ușor de curățat și sunt mai puțin susceptibili de fi afectați de carii sau de alte probleme dentare.

O mare varietate de opțiuni de tratament ortodontic

Aparatele dentare de astăzi sunt mai mici și mai puțin vizibile. Pe lângă aparatele metalice tradiționale, există și aparate dentare ceramice realizate din materiale translucide, de culoarea dinților. Alignerele transparente sunt, de asemenea, disponibile atât pentru copii, cât și pentru adulți. Brackeții și elasticele pot fi, de asemenea, multicolore. 

Aparat dentar metalic

Aparatele dentare metalice sunt acele dispozitive dentare realizate din brackeți, fire şi arcuri din metal cu rolul de a determina dinții să se miște puțin câte puțin, pânâ când sunt corect aliniați. 

Însă, în prezent, tehnologia modernă a conceput brackeți mai mici și mai puțin vizibili decât în acele aparate tradiționale de tip ”gură de metal” de care îți aduci aminte că existau în trecut. În plus, noile actualizări ajută dinții să se deplaseze mai repede și mai puțin dureros decât înainte. 

Fiind una dintre cele mai accesibile tratamente ortodontiec, aparatul dentar cu brackeți metalici colorați și de diferite forme oferă copiilor șansa de a se exprima și de a-și personaliza aparatul, astfel încât să facă purtarea lui cât mai plăcută.

Aparat dentar ceramic

Aparatele dentare ceramice sunt realizate din materiale compozite foarte puternice și sunt destul de asemănătoare cu cele din metal. Însă, brackeții ceramici cu diferite grade de transparență, care preiau culoarea naturală a dintelui, fac din aparatul dentar ceramic o alternativă mult mai estetică decât cel metalic. 

Aparatul dentar ceramic oferă un grad mai sporit de confort la purtare și este mai ușor de curățat și igienizat decât cel tradițional. Ligaturile (acele elastice mici din cauciuc) care mențin arcul în lăcașul bracketului ceramic sunt adesea albe sau transparente. 

Aparat dentar lingual

Aparatele dentare linguale sunt aceleași dispozitive dentare ca și cele metalice, cu excepția faptului că brackeții și firele sunt plasate în interiorul dinților. 

Avantajul acestor aparate dentare este că sunt invizibile din exterior. Însă,  sunt mai dificil de curățat, mai costisitoare decât cele tradiționale, nu sunt potrivite pentru tratarea problemelor ortodontice mai complicate, pot fi mai ușor inconfortabile la început și ajustarea formei neregulate a dinților ar putea dura mai mult. 

Alignere transparente 

Aparatele dentare CLEAR ALIGNER și INVISALIGN asigură o soluție ortodontică igienică, convenabilă și invizibilă pentru corectarea malocluziunii (îndreptarea dinților) fără a fi nevoie de aplicarea brackeților și a arcurilor tradiționale.

Avantajele alignerelor transparente:

Alignerele corectează malocluzia fără a trece prin tratamentul ortodontic realizat din brackeți și fire metalice.

Alignerele transparente sunt mai confortabile în comparație cu aparatele dentare tradiționale. Nimeni nu va observa că îți îndrepți dinții. Este o modalitate igienică de a corecta malocluzia, deoarece nu împiedică obiceiurile normale de igienă orală și nu permite blocarea de particule alimentare în aparat. Ușor de detașat, îți permite să te bucuri de obiceiurile alimentare de zi cu zi fără a fi nevoie să adopți schimbările alimentare specifice aparatelor tradiționale.

Dacă dinții tăi nu sunt aliniați corespunzător, sunt înghesuiți sau dinții frontali sunt înclinați, astfel încât nu ești multumit de zămbetul tău, apelează cu încredere la clinica stomatologică Soladent.

Cu fiecare zâmbet de azi, adaugi câte un diamant celui şi celei ce vei fi mâine.