TOPEX primeşte Codul NATO de agent economic

BUCURESTI - 25 aprilie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Ministerul Apărării, Comandamentul Logistic Întrunit, Biroul Naţional de Codificare au emis în data de 27.03.2007 Certificatul cu nr.0193 în baza Hotărârii de Guvern nr.445/2003 pentru aprobarea 'Normelor privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de codificare a articolelor de înzestrare din domeniul apărării' pentru alocarea 'Codului NATO de agent economic'.

TOPEX primeşte Codul NATO de agent economic

Codul NATO de agent economic atestă calitatea soluţiilor dezvoltate de TOPEX, încununând eforturile companiei de a furmiza soluţii de ultimă generaţie industriei apărării.
În septembrie 2006, la inaugurarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii, TOPEX a furnizat sistemul specific de telefonie pentru controlul traficului aerian, TOPEX VCSS.

Fiind în permanenţă în pas cu evoluţia tehnologiei IP, soluţia TOPEX este printre primele implementări IP complete din mediul ATC.

TOPEX VCSS este un sistem de comunicaţii voce destinat aplicaţiilor de control a traficului aerian şi centrelor de comunicaţii de tip dispecer. Este un sistem complet digital, flexibil, cu arhitectură scalabilă ce permite configurarea într-o gamă foarte largă de aplicaţii din domeniul comunicaţiilor ATC/ATM.

În prezent soluţia TOPEX integrează cu succes un IP radio gateway, ce reprezintă o interfaţă (pentru comunicaţii sol-aer) între infrastructura radio şi reţelele IP, asigurand prin convertorul de semnalizare MFC Eurocontrol transportul acestui protocol specific peste Internet.

O soluţie de voce TOPEX VCSS este fiabilă şi implementată comercial de peste şase ani, în cadrul ROMATSA (Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian).

Despre Rohde & Schwarz Topex

Despre TOPEX:

TOPEX este o companie românească ce produce echipamente de telecomunicaţii destinate operatorilor de reţele fixe şi mobile precum şi integratorilor IT&C. Are o experienţă de peste 16 ani în cercetarea, dezvoltarea şi producţia echipamentelor de telecomunicaţii civile şi militare.

Portofoliul său de produse include: softswitch, Media Gateway-uri pentru tehnologii TDM, VoIP, GSM şi CDMA (2G, 3G+), convertoare de semnalizare (SS7, ISDN, R2, SIP, H323), routere 3G WiFi, terminale fix-mobil (2G, 3G) şi sisteme de comunicaţii de voce ATC.

Florentina Stoica
PR Manager
florentina.stoica@topex.ro

Tel.: 0040 21 408 39 00
Fax: 0040 21 408 39 09
www.topex.ro
pr@topex.ro