Cand este necesara montarea unui dedurizator apa?

Deva - 15 mai 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Indiferent unde locuim , ca avem apa de la retea sau de put de multe ori este necesara montarea unui sistem de dedurizare a apei.

Dedurizator bluesoft

Dedurizator bluesoft

   Cu toti ne punem la un moment dat intrebarea, este utila si necesara utilizarea unui dedurizator apa?

        In general atunci cand folosim o apa de fantana sau de la un put forat la noi in tara apa este dura , acest lucru inseamna ca are un continut destul de mare de calciu si magneziu, avand o duritate mare a apei calcarul care este dizolvat in apa se va depune pe tevi, centrale , calorifere, boilere si alte electrocasnice. Cu precadere cele care incalzesc apa vor fi cele mai afectate si dupa nici un an de utilizare acestea nu vor mai functiona deoarece depunerile de calcar vor fi ata de mari incat nu va mai trece apa prin ele.

        Nici la apa de retea lucrurile nu stau mai bine, deoarece sistemele de dedurizare pot functiona doar prin regenerare cu sare pastilata , utilizarea acestora pentru cantitati mari de apa satesti, comunale sau la nivel de orase este costisitoare si in general nu prea se utilizeaza la noi in tara . Rezulta o apa la robinet cu duritate destul de mare si as aminti orase care au apa dura la retea Timisoara, Arad, Constanta , Roman si multe altele in care duritatea apei este peste 10 grade germane.Sunt si orase in care apa este foarte buna ca si duritate si acolo nu este cazul pentru a utiliza un dedurizator apa.

 

       Puteti vedea care este duritatea apei care o utilizati cu un test de duritate a apei , este usor de folosit foarte eficient si precis.Dupa ce aveti valoarea duritatii apei , la noi se foloste ca si unitate de masura gradul german , daca duritatea este mai mare de 5-6 grade germane va trebui instalat un dedurizator de apa.

      Montarea dedurizatorului este bine sa fie facuta pe toata casa pentru a deduriza toata apa care intra in casa, se poate instala dupa hidrofor in caminul tehnic, intr-o camera tehnica sau unde aveti spatiu disponibil. Tot ce este necesar sunt o scurgere, o priza si un loc ferit de inghet.Este foarte bine ca inainte de dedurizator sa montati si un filtru impuritati  care sa protejeze atat dedurizatorul cat si previne ca rugina, nisipul, impuritatile sa nu ajunga in apa care o consumati.

      Ca si concluzie nu este un cost mare sa achizitionati un test pentru masurarea duritatii apei, faceti testul si vedeti cat de dura este apa care o consumati! Ulterior se poate lua decizia achizitionarii unui sistem de dedurizare, este bine sa luati legatura cu o firma specializata in sisteme de tratare a apei pentru a vedea ce echipament aveti nevoie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/topwater/cand-este-necesara-montarea-unui-dedurizator-apa