Cand trebuie schimbate cartusele la un sistem de filtrare a apei cu Osmopza Inversa?

Deva - 28 martie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Vă întrebați când să vă schimbați filtrele de osmoză inversă? Mai jos este programul recomandat de schimbare a filtrului și a membranei, precum și instrucțiuni pas cu pas despre cum să înlocuiți filtrele de apă cu osmoză inversă.

Programul recomandat de schimbare a filtrului de osmoză inversă 

Filtru de sedimente - Schimbați la fiecare 6-12 luni; mai des în zonele cu turbiditate foarte mare în apă.

Pre Filtru de carbon - Schimbați la fiecare 6-12 luni. Acest lucru va ajuta la asigurarea duratei și calității membranei.

Membrană de osmoză inversă - Schimbați membrana de osmoză inversă la fiecare 24 de luni. 

Post Filtru Carbon activ - Schimbați acest filtru la fiecare 12 luni pentru a asigura calitatea apei. Nu așteptați până când gustul este o problemă.

Toate sistemele de osmoză inversă necesită întreținere periodică pentru a se asigura că calitatea apei rămâne înaltă. Cea mai importantă întreținere pentru un sistem cu osmoză inversă este schimbarea filtrului la timp. Neînlocuirea filtrelor de osmoză inversă și a membranelor la timp poate duce la înfundarea și deteriorarea sistemului.

La TopWater.ro, scopul nostru este să vă ajutăm pe cât posibil să urmăriți programul de schimbare a filtrului de osmoză inversă. Nu numai că oferim multe kituri de filtre de înlocuire pentru a se potrivi cu sistemul dvs. (și economisiți timp și bani în găsirea tuturor filtrelor individuale), dar de fiecare dată când cumpărați o membrană de osmoză inversă sau un filtru de la noi, vă vom trimite un memento când este este timpul să comandați un înlocuitor!

 

Cum se instalează filtre noi de osmoză inversă și membrană

Acestea sunt instrucțiuni generale de înlocuire a filtrului și a membranei pentru majoritatea sistemelor standard de osmoză inversă. Este important să vă asigurați că, atunci când schimbați orice filtre sau membrană de pe sistemul dumneavoastră de apă potabilă, sunt utilizate procedurile de igienizare și service adecvate. Următorul ghid pas cu pas vă va ajuta să vă asigurați că respectivele proceduri de salubritate și service sunt îndeplinite.

Pregătiri înainte de a vă schimba filtrele de osmoză inversă:

A. Asigurați-vă că sunt folosite cartușe de filtrare adecvate pentru înlocuire. Utilizați acest link pentru a găsi filtrele corecte pentru sistemul dumneavoastră de osmoză inversă, selectând marca și modelul corecte ale sistemului dumneavoastră. Dacă marca sau modelul dvs. de sistem de osmoză inversă nu este listat sau nu puteți determina marca sau modelul dvs., iată sfaturi pentru a vă identifica sistemul sau contactați serviciul de asistență pentru clienți Topwater.ro aici.

B. Cartușele filtrante trebuie să rămână în ambalajul original până când sunt gata de instalare în sistemul de osmoză inversă.

C. Persoana care efectuează serviciul de înlocuire trebuie să se spele pe mâini cu apă și săpun înainte de a efectua oricare dintre lucrările de service, pentru a preveni introducerea bacteriilor în sistem.

D. Un kit de service pentru sistem de osmoză inversă poate ajuta la simplificarea înlocuirii filtrelor și la menținerea sistemului la performanță maximă.

Instrucțiuni standard pentru înlocuirea filtrului de apă pentru osmoză inversă

Sistemele standard de osmoză inversă au de obicei 2-3 filtre verticale.

Pasul 1. Opriți supapa conductei de alimentare cu apă a sistemului de osmoză inversă;

Pasul 2. Închideți robinetul cu bilă de pe rezervorul de stocare cu osmoză inversă. Acest lucru se face de obicei prin rotirea robinetului cu bilă albastră de deasupra rezervorului în sensul acelor de ceasornic;

Pasul 3. Dacă aveți o conductă care merge la frigider sau la aparatul de gheață din sistemul dumneavoastră osmoza inversa, închideți robinetul cu bilă de pe linia care merge la aparatul de gheață.

Pasul 4. Deschideți robinetul sistemului de osmoza inversa și lăsați presiunea din sistem să se scurgă.

Pasul 5. Puneți o tavă sau o tavă puțin adâncă sub carcasa filtrului pentru a prinde orice apă care se poate vărsa în timpul procesului de schimbare a filtrului.

Pasul 6. Deșurubați carcasele verticale ale filtrului de pe capac și scoateți cartușul de filtru uzat. Dacă aveți probleme la îndepărtarea carcasei filtrului, poate fi necesară o cheie specială pentru carcasa filtrului.

Pasul 7. Scoateți cu grijă inelele și așezați-le pe o suprafață curată. Ștergeți inelele cu un prosop curat și moale și inspectați vizual pentru eventualele tăieturi sau abraziuni care ar putea face ca inelele să se așeze necorespunzător în carcasa filtrului.

Pasul 8. Clătiți carcasele filtrului deconectate folosind apă caldă și o cantitate mică de săpun lichid. Asigurați-vă că tot săpunul este clătit bine din carcasa filtrului înainte de a introduce noul filtru și de a-l reatașa.

Pasul 9. Ungeți ușor inelul cu un lubrifiant siliconic. Introduceți inelul în canelura inelului al carcasei filtrului. Este important să vă asigurați că inelul este așezat corect în canelură, deoarece asigură etanșarea etanșă între carcasa filtrului și capacul carcasei filtrului.

Pasul 10. Măsurați noul filtru pentru a vă asigura că are lungimea potrivită. Scoateți noul filtru din ambalajul de plastic sau hârtie.

Pasul 11. Așezați filtrul în carcasa filtrului corect și înșurubați cu grijă carcasa filtrului înapoi pe capacul carcasei filtrului, strângând doar manual.

 

Dacă sistemul dvs. include un filtru post-carbon în linie (de obicei, un filtru orizontal mic deasupra sistemului) și/sau membrană de osmoză inversă (de obicei, filtrul orizontal mare în partea de sus) și înlocuiți și aceste filtre, vă rugăm să urmați instrucțiunile pentru acele filtre de mai jos. Dacă înlocuiți numai filtre verticale standard, continuați următoarele instrucțiuni pentru a finaliza procesul de schimbare a filtrului:

Pasul 12. Porniți supapa de alimentare cu apă de intrare și verificați dacă sistemul are scurgeri.

Pasul 13. Porniți robinetul cu osmoză inversă. În câteva minute, ar trebui să obțineți un curent mic de apă constant sau o picurare foarte rapidă, ceea ce înseamnă că noile dvs. filtre funcționează corect.

Pasul 14. Lăsați câțiva galoane să curgă prin sistemul de osmoză inversă și să iasă din robinetul sistemului de osmoză inversă cu supapa rezervorului de stocare încă închisă.

Pasul 15. Închideți robinetul și deschideți robinetul cu bilă a rezervorului de stocare rotind supapa cu bilă albastră cu ¼ de tură în sens invers acelor de ceasornic, astfel încât mânerul albastru să fie paralel cu tubulatura conectată la rezervorul de stocare.

Pasul 16. Dacă rezervorul de stocare este gol, poate dura câteva ore pentru ca rezervorul să se umple complet. Este posibil să auziți apa curgând în timp ce rezervorul se umple.

Pasul 17. Dacă este cazul, deschideți linia frigiderului sau a aparatului de gheață, DUPĂ ce rezervorul este complet umplut.

Pasul 18. Sistemul dumneavoastră este acum gata de utilizare.

Instrucțiuni de înlocuire a membranei pentru osmoză inversă

Sistemele standard de osmoză inversă au o membrană situată orizontal deasupra suportului care susține cele 2-3 filtre verticale.

Pasul 1. Urmați pașii 1-5 de mai sus, dacă nu ați făcut-o deja.

Pasul 2. Deconectați tubulatura de la capacul carcasei membranei (de obicei, pe partea dreaptă a carcasei) împingând în jos inelul mic unde tubul se conectează la capac. Apăsați și țineți apăsat inelul în timp ce scoateți tubul.

Pasul 3. Deșurubați capacul carcasei membranei de pe carcasa membranei și îndepărtați membrana osmoză inversă. Membrana a fost adesea acolo de 1-3 ani și poate fi dificil de scos. Acest lucru poate necesita îndepărtarea unui clește cu vârful acului.

Pasul 4. Dacă doriți să curățați carcasa membranei, deconectați cele două tuburi de la capătul opus al capacului. Etichetați fiecare tub, astfel încât să puteți reconecta fiecare tub la locul corect mai târziu. De obicei, există două cleme care țin carcasa membranei în poziție. Scoateți carcasa membranei din cleme și clătiți interiorul carcasei membranei cu apă caldă și săpun. Asigurați-vă că tot săpunul rezidual este clătit bine.

Pasul 5. Introduceți noua membrană în carcasă cu capătul inelului mai întâi și opritorul exterior mare de cauciuc cel mai aproape de capacul deschis. Împingeți membrana până când simțiți că inelele se așează bine în carcasa membranei. Poate fi necesar să mișcați membrana într-o mișcare circulară ușoară pentru a centra membrana și pentru a asigura o presiune bună pentru a vă asigura că membrana este complet așezată. Dacă membrana nu este așezată corespunzător, apa netratată va curge fără restricții prin sistem.

Pasul 6. Înlocuiți și strângeți capacul carcasei membranei. Reinstalați tubul scos la fitingurile corespunzătoare. Pentru a vă asigura că tubulatura este fixată corect, împingeți tubul în fitingul corespunzător cât mai mult posibil, apoi trageți ușor de tub pentru a-l bloca pe loc.

Pasul 7. Dacă ați scos tubul de la capătul opus al capacului carcasei membranei, reintroduceți fiecare tub în locația corectă și asigurați-l urmând instrucțiunile de la pasul 6.

Pasul 8. Dacă sistemul dumneavoastră are un filtru orizontal în linie deasupra sau lângă membrana osmoză inversă pe care o înlocuiți, urmați „Instrucțiunile de înlocuire a filtrului în linie” de mai jos. Dacă nu, reveniți la Pasul 12 din „Instrucțiuni standard de înlocuire a filtrului” pentru a finaliza procesul de instalare.

Filtre in linie Instrucțiuni de înlocuire

Sistemele standard de osmoză inversă au în mod obișnuit un filtru de carbon post în linie situat orizontal deasupra sau lângă carcasa membranei de osmoza inversas. Unele filtre în linie au fitinguri filetate la fiecare capăt, iar altele au fitinguri de conectare rapidă. Fitingurile sunt dimensionate fie pentru tuburi de 1/4” sau 3/8”.

Pasul 1. Urmați pașii 1-5 de mai sus, dacă nu ați făcut-o deja.

Pasul 2. Deconectați tubulatura de la fiecare capăt al filtrului sau de la fitingul conectat la fiecare capăt al filtrului, împingând în jos inelul mic unde tubulatura se conectează la filtru sau fiting. Apăsați și țineți apăsat inelul în timp ce vă mișcați și trageți tubul afară.

Pasul 3. Dacă filtrul dvs. are fitinguri separate înșurubate în fiecare capăt al filtrului, deșurubați fitingurile de la filtrul vechi după ce ați deconectat tubulatura. Înfășurați capătul filetat tată al fiecărui fiting cu bandă de instalator de 2-3 ori. Înșurubați fitingurile filetate în noul filtru.

Pasul 4. Conectați tubulatura la filtru împingând tubul în fiting sau filtru la fiecare capăt cât mai mult posibil. Apoi, trageți ușor de tub pentru a vă asigura că tubul este blocat în siguranță. (Dacă apar scurgeri de la aceste conexiuni după pornirea apei de alimentare, înseamnă de obicei că tubulatura nu a fost împinsă suficient de departe.)

Pasul 5. Reveniți la Pasul 12 din „Instrucțiuni standard de înlocuire a filtrului” pentru a finaliza procesul de instalare.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/topwater/cand-trebuie-schimbate-cartusele-la-un-sistem-de-filtrare-a-apei-cu-osmopza-inversa