Ce filtru impuritati am nevoie?

Deva - 19 ianuarie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Unul din cele mai bune filtre este filtrul Big Blue

big blue

big blue

Unul din cele mai bune filtre pentru impuritati si nu numai este filtrul Big Blue .Acesta poate fi de 10" (aproximativ 30 cm) sau 20" ( aproximativ 60 cm). Daca este spatiu de montaj ar fi bine cel mare deoarece caoacitatea cartusului este dubla.

Carcasa Big Blue vine intr-un set ce contine toate cele necesare pentru montaj

--suport prindere pe perete

--cheie pentru strangere respectiv pt a desface filtrul

--manometru care se monteaza deasupra carcasei pe iesirea din filtru

--inel de centrare cartus ( foarte util in schimbul cartusului pentru pozitionarea corecta a acestuia in carcasa)

 

     Avantajul mare este ca poti folosi diferite cartuse in aceasta carcasa Big Blue.Poti utiliza cartuse de impuritati care sunt de 1,5,10,20 sau 50 microni fie din polipropilena sau textile , ambele variante sunt la fel de bune.Uzual se folosesc cele de 20 microni, daca apa nu este incarcata cu multe impuritati se pot utiliza si de 5 microni sau in functie de aplicatie mai fine sau mai grosiere.

     Se poate pune un cartus cu carbune activ pentru indepartarea clorului din apa , a gustului neplacut, a mirosului sau a substantelor organice din apa.

   Se poate folosi cu in cartus de dedurizare sau de deferizare , deasemenea exista si cartuse antibacteriene.

   In foarte multe din situatii clientii opteaza pentru a monta 1, 2 sau mai multe carcase , o configuratie uzuala este de 3 carcase cu cartuse in scara de 20 microni, 5 microni si carbune activ. Se poate folosi si sistem de carcase duplex care vine cu 2 carcase Big Blue deja conectate sau triplex cu 3 carcase  Big Blue gata conectate si puse pe in suport trainic.Avantajul este ca nu mai trebuie piese suplimentare conectarii carcaselor intre ele.

     Schimbul de cartuse se face la 2-3 luni , depinde de gradul de incarcare, fiecare casa poate avea mai multe sau mai putine impuritati.Oricum ca si interval de schimb se poate vizualiza pe manometru cand scade presiunea si atunci este un semn clar ca a sosit momentul de schimb a cartusului.

     Cum schimbati cartusul la un filtru Big Blue? In primul rand trebuie oprita apa, este bine sa montati un robinet inainte de filtru pentru a fi mai usor de oprit apa.Dupa ce apa este oprita deasupra carcasei in stnga manometrului  mai exista un surub care trebuie defiletat pentru eliberarea presiunii, dupa ce presiunea a scazut la 0 , puteti desface filtrul cu cheia.Daca se desface mai greu trebuie putin bruscat si se va desface.

 

      Folositi cu incredere acest filtru, isi merita toti banii, rezultatele se vad , usor de utilizat, costurile de intretinere nu sunt mari .Se poate monta oriunde la apartament, casa, depozite , fabrici etc.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/topwater/ce-filtru-impuritati-am-nevoie