Ce mentenanta trebuie facuta unui sterilizator cu Uv pentru apa?

Deva - 11 mai 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Sterilizatorul UV pentru apa se foloseste pentru eliminarea bacteriilor din apa.

Ce mentenanta trebuie facuta unui sterilizator UV pentru a dezinfecta apa si a functiona corect? 

     Daca avem bacterii in apa atunci una dintre cele mai eficiente solutii pentru eliminarea acestora este un sterilizator UV, acesta poate fi montat pe toata casa daca este dimensionat corect. Pentru a dimensiona corect un sterilizator UV pentru casa va sfatuim sa luati legatura cu o firma specializata in tratarea apei. 

     Pentru o buna functionarea a acestuia daca ne uitam in fisa tehnica vedem ca apa trebuie sa se incadreze in limita unor parametrii pentru o buna functionare. Duritatea apei nu trebuie sa depaseasca 7 grade germane , fierul si manganul sa fie sub limita de apa potabila iar gradul de impuritati din apa (turbiditatea) sa fie mica. Pentru acest lucru cu siguranta inainte de lampa UV trebuie montat un filtru de impuritati  probabil o statie de dedurizare sau una de eliminare fier , mangan si duritate.

     Daca din punct de vedere a continutului de calcar , fier si mangan stam bine , avem si un filtru de impuritati montat inainte atunci fie optati pentru mentenanta asigurata de catre o firma specializata in tratarea apei , aceasta mentenanta este bine sa fie facuta macar la un interval de 3 luni. Daca nu aveti posibilitatea asta atunci va trebui sa fiti atenti ca becul uv sa lumineze permanent, va trebui scos cativa centimetri din lampa si vazut daca lumineaza, deasemenea sa urmariti ledurile transformatorului UV sa lumineze corect, si ar trebui curatata sticla(teaca ) prin care becul Uv radiaza apa.  Daca aceasta sticla are depunere pe ea se  va matui si atunci radiatia Uv nu va putea trece prin sticla si practic nu isi va mai face corect treaba.

     Cum curatam teava lampii UV?   

   In primul rand trebuie sa oprim apa care trece prin lampa UV, practic fie oprim hidroforul sau pompa de alimentare si inchidem robinetul dinainte de sterilizatorul UV. Dupa ce am efectuat acest lucru scotem becul uv si indepartam transformatorul pentru a nu curge apa pe el, exista posibilitatea sa mai fie apa pe teava care poate curge putin.

  Dupa ce am orpit apa putem sa defiletam cele doua piulite cu care este fixata teaca de sticla. Indepartam si cele doua garnituri tip Oring dupa care putem sa scoatem afara teaca de sticla  uv , puteti intreaga operatiune de montaj si demontaj a unui sterilizator uv.Dupa ce am facut acest lucru aceasta trebuie stearsa si curatata pentru a putea radiatia Uv sa treaca prin ea. Montam inapoi pe rand componentele sterilizatorului uv , in primul rand punem teaca Uv in interior , fixam oringurile stnga si dreapta si infiletam piulitele pe sticla Uv. Punem si becul uv si il conectam la transformator si apoi putem da drumul la apa sa ne asiguram ca nu curge deloc.


Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/topwater/ce-mentenanta-trebuie-facuta-unui-sterilizator-cu-uv-pentru-apa