Cum determinam duritatea apei?

Deva - 20 martie 2023

Comunicat tip Produse / Servicii in Industrie

Atunci cand ne hotaram sa montam un sistem de dedurizare a apei este important sa stim daca este sau nu necesar acest lucru, pentru a vedea daca avem nevoie de un astfel de echipament trebuie sa vedm cat de dura este apa noastra.

test duritate

test duritate

Pentru a stii ce DEDURIZATOR avem nevoie pentru locuinta noastra este foarte important sa stim duritatea apei , cum facem acest lucru?

Cel mai usor este cu un test de duritate, cum functioneaza acesta ?

 

Foarte simplu, in eprubeta din set se toarna 5 ml de apa, incepem si punem cate o picatura de test in eprubeta, o sa observam ca apa se face rosie ceea ce inseamna ca are calcar, numaram numarul de picaturi pe care le punem in eprubeta pana cand apa devine verde.Numarul de picaturi reprezinta duritatea in grade germane.Vedeti aici cum o determinam.

Foarte bine acum ca avem duritatea apei ce facem cu ea?

In functie de duritatea apei putem alege echipamentul de care avem nevoie. Cum facem acest lucru?Foarte simplu, fiecare litru de rasina cationica poate deduriza un numar de litri de apa la o anumita duritate , exista o formula care ne va determina cantitatea de rasina care avem nevoie in dedurizator .

Sa zicem ca dorim sa obtinem 3 mc apa intre regenerari, duritatea noastra este de 20 grade germane , atunci aplicam formula

CANTITATE RASINA DEDURIZATOR = 20GRADE GERMANE* 3MC/3=20 LITRI DE RASINA

Practic pentru a obtine 3 mc apa intre regenerari avem nevoie de un dedurizator cu 20 litri de rasina la o duritate apei de 20 grade germane .     

Acelasi dedurizator daca duritatea apei este 40 grade germane poate deduriza 20 LITRI RASINA*3/40 GRADE GERMANE=1,5 MC apa intre regenerari. Avem determinata DURITATEA apei, practic acum stim ce cantitate de rasina avem nevoie in dedurizator pentru a obtine un numar de mc de apa intre regenerari.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/topwater/cum-determinam-duritatea-apei