Cum eliminam bacteriile din apa?

Deva - 27 decembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Cu totii vrem sa fim siguri ca apa care o bem este fara bacterii , cum sa consumam o apa fara bacterii?

sterilizator uv

sterilizator uv

In momentul in care doresti sa utilizezi o apa pentru baut , gatit sau pentru spalat atunci cu siguranta trebuie sa stii daca apa are probleme din punct de vedere bactereologic , cum faci asta? Trebuie recoltata o mostra de apa intr-un flacon steril si dusa mostra de apa la un laborator specializat in analiza apei.In orasele mari din tara vei gasi multe laboratoare care fac asta , daca nu cu siguranta la Directia de Sanatate Publica poti sa faci o analiza a apei din punct de vedere bactereologic.

    Acum in urma analizei apei vedem ca avem diverse probleme cu bacteriile, ce poti face? Sunt mai multe variante de a elimina bacteriile din apa , vom discuta mai mult despre cele mai usor de implementat. Cea mai usoara cale este montarea unui sterilizator UV la intrarea apei in casa , cum functioneaza sterilizatorul?

      Acesta este format dintr-un tub inox care are in/out , unde se va lega apa la intrare si respectiv iesire, in mijlocul acestui tub de inox avem un tub de sticla numit Teaca Lampa UV in interiorul caruia se va pune becul Uv care va iradia apa.Acest tub este inchis ermetic cu ajutorul a 1 sau 2 garnituri in functie de modelul lampii uv.Practic apa va intra in tubul de Inox si va trece prin exteriorul tecii de quartz , apa fiind dezinfectata de radiatia UV a becului .Este foarte important sa dimensionezi bine sterilizatorul uv de care ai nevoie , acest lucru il poti face cu ajutorul unui consultant.

  Dupa trecerea apei prin sterilizator apa va fi sterilizata si nu vei mai avea problene cu bacteriile.Mare atentie becul uv are o  durata de viata de aproximativ 1 an, deasemenea este necesar verificarea periodica a functionarii lampii uv, sa nu se arda becul sau transformatorul.

   Deasemenea sterilizatorul uv nu va functiona corespunzator daca sunt depuneri de calcar , fier sau mangan.Teaca se va umple cu depuneri iar becul nu va mai iradia apa cum trebuie.

   Dupa ce pa trece prin sterilizatorul Uv apa este sigura pentru baut dpdv al bacetrilor.Mare atentie inainte de sterilizator sa va asigurati ca apa este dedurizata si ca nu are fier pentru a nu se depune pe sticla UV.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/topwater/cum-eliminam-bacteriile-din-apa