Cum eliminam calcarul din apa? Unde pot monta un sistem de dedurizare a apei?

Deva - 29 noiembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Tehnologie

Duritatea apei este un aspect foarte important al apei pe care o utilizam pentru consum sau in diverse aplicatii. In general apa la noi in tara contine calcar,magneziu , fier sau mangan care dau duritate apei .Unde poate dauna apa cu continut ridicat de calcar sau cu duritate mare?

dedurizator

dedurizator

    In primul rand apa cu mult calcar va pune probleme atunci cand este incalzita , consecintele pot fi devastatoare asupra instalatiilor , centraleor termice, fiere de calcat , boilere etc.

    Care ar fi solutia de eliminare a calcarului din apa?--este necesara montarea unui sistem de dedurizare. Bun , dar toti ne intrebam unde pot monta un sistem de dedurizare ?  In primul rand atunci cand dorim sa montam un sistem de dedurizare a apei este bine sa fie intr-un spatiu ferit de inghet , sa nu fie umezeala , este necesara o priza si o scurgere.  Dimensiunea spatiului poate varia in functie de tipul de echipament care il montam , un spatiu  de 35/55/105h cm este acoperitor pentru a monta dedurizatorul. Este important sa fie montat la intrarea apei in casa pentru a putea deduriza apa la toate robinetele, asta daca constructia casei ne permite acest lucru, sunt situatii in care trebuie sa facem un compromis si atunci se poate monta doar pentru a deduriza apa pe un circuit.

    Cum functioneaza dedurizatorul? Este eficient? Merita investitia intr-un dedurizator ?

Principiul de functionare nu este foarte complicat , apa incarcata cu calcar va trece printr-un pat de rasina cationica aflata intr-o butelie de stocare a dedurizatorului, calcarul este retinut de catre rasina dupa care aceasta va fi regenerata cu o solutie de apa cu sare pe care dedurizatorul o prepara in mod automat.Dupa aceasta regenerare rasina este pregatita iar pentru a trece o anumita cantitate de apa prin ea si a retine calcarul.Cantitatea de apa tratata depinde de duritatea apei si de cantitatea de rasina a dedurizatorului.

   Diferentele intre o apa dura si o apa dedurizata sunt enorme , in primul rand apa da o senzatie moale si placuta mainilor , calcarul nemafiind in apa este mai usor de utilizat la spalat, gatit, in diferite procese de productie.Investitia se amortizeaza in timp prin beneficiile care le aduce relungind durata de viata a electrocasnicelor, centralelor termice sau a altor echipamente.Investiatia intr-un dedurizator poate fi intre 300-1500 euro, depinde de brand, capacitate, calitatea componentelor, cantitatea de rasina etc.

   Inainte de sistemul de dedurizare este bine sa fie montat un filtru de impuritati pentru a proteja sistemul si valva de comanda a acestuia .

Taguri: topwater.ro
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/topwater/cum-eliminam-calcarul-din-apa-unde-pot-monta-un-sistem-de-dedurizare-a-apei