Asociația EDIT și TotalEnergies organizează workshop-uri de educație pentru siguranță

BUCURESTI - 14 iunie 2022

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

TotalEnergies Marketing Romania se alătură demersului Asociației EDIT și luptă pentru educarea populației tinere cu privire la siguranța rutieră, unul dintre subiectele care merită mai multă atenție din partea noastră, a tuturor cetățenilor țării.

Asociația EDIT și TotalEnergies

Asociația EDIT și TotalEnergies

Conform statisticilor realizate de Uniunea Europeană în anul 2019, România se află în continuare pe primul loc la numărul de decese cauzate de accidentele rutiere, având o medie de 96 decese la milionul de locuitori față de media Uniunii Europene (49 decese).

Mai mult, România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de persoane care cunosc manevrele de acordare a primului ajutor.

Este, așadar, nevoie de schimbare! Astfel, Asociația EDIT, cu sprijinul TotalEnergies, a desfășurat la Romexpo în cadrul evenimentului ATSB, în weekendul 28-29 mai, workshop-uri de educație pentru siguranță, adresate copiilor cu vârste între 3 și 13 ani, acțiune care s-a soldat cu un real succes și a întrunit aproximativ 300 de participanți.

Cei mai mici dintre participanți au avut ocazia de a învăța semnele de circulație, cu ajutorul materialelor educaționale puse la dispoziție, iar mai apoi, de a recapitula ceea ce au învățat prin desene, puzzle-uri și povești. Cei mai mari dintre participanți au realizat împreună cu formatorii asociației activități ce implicau completarea unui rebus și au participat la concursuri interactive în care trebuiau să descopere care sunt afirmațiile corecte.

În medie, atât cei mici, cât și cei mai mari, au participat la activități timp de aproximativ 15-20 de minute, iar la finalul acestora au primit kit-uri de educație rutieră care cuprindeau o vestă reflectorizantă, manualul „Ora de Educație Rutieră – Vio și Rică în Oraș”, un breloc reflectorizant, o insignă, un carnet de pieton și, nu în ultimul rând, o broșură informativă pentru părinți.

Siguranța rutieră trebuie să fie o prioritate atât pentru societatea civilă, cât și pentru organismele abilitate, iar parteneriatul dintre Asociația EDIT și TotalEnergies Marketing Romania are menirea de a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța acesteia și, mai presus de atât, de a educa copiii și a-i pregăti pentru eventualele pericole, ne mărturisește dl. Liviu ZorilăPreședinte al Asociației EDIT.

Acest proiect are o importanță aparte pentru TotalEnergies, dat fiind faptul că doar câteva secunde de neatenție sunt suficiente pentru a-ți schimba viața. Ne propunem să creștem gradul de conștientizare, dar și să contribuim la pregătirea tinerei generații împotriva pericolelor rutiere. A cunoaște regulile de circulație și a ști cum să reacționezi într-o situație limită sunt două aspecte vitale, pe care cu toții ar trebui să le avem puse la punct.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/totalenergies/asociatia-edit-si-totalenergies-organizeaza-workshop-uri-de-educatie-pentru-siguranta