AgroCariera lansează eFerma, soft educaţional de învăţare activă

BUCURESTI - 3 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Industrie

Fisiere atasate:

ComunicatAgrocarieraNov.doc

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013
Investeşte în oameni!
Titlul proiectului: AgroCariera
Contract numărul: POSDRU/90/2.1/S/61675

AgroCariera lansează eFerma, soft educaţional de învăţare activă

Bucureşti, 1 noiembrie – Proiectul european AgroCariera anunţă lansarea la nivel naţional a softului educaţional de învăţare activă eFerma. Un număr de până la 6 000 de studenţi români de la facultăţile de agricultură din Bucureşti, Cluj, Constanţa şi Craiova vor putea construi diverse tipuri de ferme vegetale, pe baza simulărilor posibile cu ajutorul softului eFerma.

„Softul educational eFerma îi permite studentului şi tânărului absolvent să se confrunte cu situaţiile reale din piaţă, prin cunoaşterea şi aprofundarea organizării şi funcţionării unei ferme. Prin intermediul aplicaţiei, utilizatorii vor putea simula activitatea unei ferme de cultură mare şi lua decizii pe baza experienţei şi a unor informaţii primite pe parcursul simulării. Obiectivul final pe care jucătorul trebuie să îl aibă în vedere este maximizarea profitului la sfârşitul campaniei agricole”, arată Angel Niculae, coordonator IT AgroCariera.

Perioada de timp corespunzătoare unei simulări se întinde pe durata unui an agricol. Simulările pot fi rezolvate de studenţi fie asistaţi de profesori, pentru a le oferi un cadru de învăţare, fie independent. Pentru a modela activitatea unei ferme cât mai aproape de realitate, aplicaţia va genera aleator pentru fiecare simulare unul sau mai multe evenimente care pot provoca o diminuare sau o creştere a producţiei. Studentul va alege măsurile de contracarare a evenimentelor nefavorabile, precum fenomene meteo extreme (inundaţii, grindină) care pot să compromită un anumit procent din cultura înfiinţată, boli şi dăunători, fluctuaţie de preţuri pe piaţă.

Aplicaţia permite calculul automat, la fiecare moment, al profitului estimat şi generarea unui raport care să detalieze contul de venituri şi cheltuieli pe fiecare categorie de cheltuieli în parte, precum şi a rezultatului financiar final.

Proiectul AgroCariera – “Startul tău pentru o carieră în agricultură”

Desfăşurat sub sloganul “Startul tău pentru o carieră în agricultură”, proiectul AgroCariera este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – „Investeşte în oameni!” şi este derulat în parteneriat cu patru universităţi, 10 ferme agricole din România şi două instituţii reputate în domeniul agricol din Danemarca şi respectiv Ungaria. În valoare de 1 250 000 de euro, acesta reprezintă totodată primul parteneriat de amploare la nivel naţional între universităţi şi sistemul privat din domeniul agribusiness.

Despre iniţiatorii proiectului

 Compania Agricover, aplicantul principal din cadrul proiectului, este singurul furnizor de soluţii complete pentru agricultură din România, un integrator în circuitul serviciilor şi produselor oferite producătorilor agricoli şi industriei procesatoare, deţinând poziţia de lider pe piaţa de agribusiness.

 Viziunea companiei este aceea de a contribui la dezvoltarea business-ului agricol din ţara noastră, împărtăşind cele mai bune practici de lucru şi cunoştinţe tinerilor aflaţi la început de drum şi susţinându-i să îşi construiască o carieră solidă în agribusiness. 

 Organizaţia este implicată activ în a avea un impact pozitiv şi pe termen lung la nivelul tuturor factorilor implicaţi în agribusiness din ţara noastră. Având peste 600 de angajaţi profesionişti, Grupul Agricover şi-a dezvoltat afacerile construind un modelul de business ca INTEGRATOR menit să ofere partenerilor săi soluţii complete prin intermediul celor 11 divizii şi companii: Agricover Distribuţie inputuri, Agricover Cereale, Agricover Sămânţă - Programe speciale, Agricover Silozuri, Agricover Logistică, Agricover Credit IFN, Agricover VET, Agricover Energie, Agricover Bulgaria, AgroAdvice şi Agricover Food.