Fermele de crestere a porcinelor: oportunitate de dezvoltare pentru agricultura romaneasca, sustinuta de Proiectul AgroManager

BUCURESTI - 27 iulie 2012

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Industrie

In cadrul proiectului AgroManager a fost organizata conferinta de presa cu tema Fermele de crestere a porcinelor: oportunitate de dezvoltare pentru agricultura romaneasca. Principala concluzie a evenimentului, la care au participat manageri de ferme de crestere porcine, consultanti in agribusiness si echipa de management a AgroManager, a fost aceea ca, in Romania, fermele care activeaza in acest domeniu au un real potential de crestere si profitabilitate.

Programul AgroManager le-a oferit fermierilor romani posibilitatea de a interactiona cu manageri de ferma din Danemarca si cu echipe de consultanti romani si danezi cu experienta bogata in agribusiness. Ei au avut astfel ocazia de a afla care sunt la ora actuala cele mai bune practici pentru administrarea si dezvoltarea fermelor de porcine. “In Danemarca, tara care reprezinta un reper pentru agricultura europeana, exista la acest moment 5.000 ferme de crestere a porcinelor, care genereaza o productie totala de 20 milioane porci de carne pe an, 7 milioane porci vii pentru export si 0,5 milioane animale de monta pentru export”, arata Carmen Sasu, managerul proiectului AgroManager. “In Romania ultimii ani au inregistrat o usoara scadere a indicatorilor in ceea ce priveste carnea de porc si suntem mandri ca prin Proiectul AgroManager am putut contribui la redresarea acestora”, adauga Carmen Sasu.

Sprijinul acordat fermierilor de catre echipa proiectului AgroManager a constat in schimb de experienta la ferme din Danemarca, acordarea de consultanta si participarea la conferinta Dezvoltare Durabila – Cod de bune practici agricole si de mediu, eveniment de 2 zile organizat la Bucuresti la inceputul lunii februarie a acestui an. Serviciile de consultanta s-au concretizat in intocmirea si monitorizarea planului de afaceri, planificarea productiei si activitatilor si analiza bugetului de venituri si cheltuieli.

Desfasurat sub sloganul AgroManager – Dezvoltare si performanta in afaceri, proiectul AgroManager este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”. Detalii puteti afla accesand site-ul www.antreprenoragricol.ro.AgroAdvice, initiatorul proiectului AgroManager, este prima companie privata specializata in servicii de consultanta agricola tehnica din Romania. Obiectivul acesteia consta in optimizarea productiei agricole si a activitatilor din ferme, tinand cont de conditiile de piata si de specificul fiecareia. Serviciile oferite de AgroAdvice sunt orientate spre a conduce la cresterea profitabilitatii fermelor, productii de calitate, cu un management eficient al costurilor, pornind de la aplicarea tehnologiilor moderne, planificarea activitatilor in ferme si imbunatatirea tuturor proceselor care determina succesul in agribusiness.

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati

Dana Tudor

PR Specialist

Tel. : 0726 55 55 64

presa@antreprenoragricol.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tradeads-interactive-srl/managementul-informaiei-n-fermele-de-cultur-mare-cu-softul-farmworks