Starea de bine este mai importantă acum decât oricând!

Cluj - Napoca - 2 septembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Sanatate, Cursuri

Simona Baciu îi invită pe profesori la o călătorie conștientă către starea lor de bine.

 „Nu ne vom opri din a crede cu tărie în profesori și în abilitatea lor de a fi modele autentice pentru fiecare elev”  

Simona Baciu

Starea de bine a profesorilor: o călătorie conștientă este training-ul online creat de Simona Baciu, autor al cărții „The Teacher Within: A Mindful Journey Toward Well-Being For Teachers In The 21st Century”, fondator al Transylvania College și inițiatoarea programului „Profesori fericiți pentru România”. Programul durează 5 săptămâni și va începe în 8 septembrie.

În cartea sa, autoarea vorbește despre importanța unei schimbări în abordarea educației, potrivite secolului XXI și despre dezvoltarea conceptului de mindfulness și a abilităților de lider în rândul profesorilor, care sunt esențiale, în viziunea ei, pentru a oferi educație de calitate. A decis să pună teoria în practică și lansează un nou program de training dedicat cadrelor didactice.


Starea de bine este mai importantă acum decât oricând!

Profesorii din România au acum acces la o serie de training-uri online pentru reducerea stresului și construirea rezilienței emoționale, astfel încât să își poată continua activitatea didactică cu entuziasm și motivație. În acest an altfel, mesajul programului „Profesori fericiți pentru România” despre importanța grijii față de profesori a ajuns la peste 3000 de oameni.

„Vara aceasta a fost presărată cu toate emoțiile; bucurie că am învățat mai multe și am reușit unele lucruri noi, teamă sau griji pentru noul început de an școlar, speranța că orice va veni, cu un strop de curaj vom trece și peste asta, recunoștință că mai avem timp să ne acomodăm cu orice va veni începând din toamnă și, nu în ultimul rând, drag de copiii noștri. Nesiguranța ne poate bloca, dar dacă plănuim cu ideea de adaptabilitate, cu încredere în punctele noastre forte și ale elevilor noștri, cred că ne vom surprinde cu rezultate pozitive”, transmite Simona Baciu.

5 săptămâni de training online, la standarde internaționale, pentru profesorii din România

Cursul se concentrează pe importanța stării de bine a profesorilor, a sănătății emoționale și fizice. Acesta va cuprinde cinci sesiuni live, studiu individual ghidat pe o platformă digitală și întâlniri cu grupuri de reflecție.

Scopul programului este de a oferi profesorilor cursuri inovative, care au la bază cercetarea în domeniul neuroștiinței pe tema practicilor de mindfulness, a rezilienței și a stării de bine. Aceste practici corelează bunătatea și grija de sine cu sănătatea emoțională și fizică, fapt care se va reflecta în comportamentul și rezultatele academice ale elevilor.

Reducerea stresului, gestionarea emoțiilor, construirea rezilienței emoționale sunt abilitățile pe care le vor dobândi cursanții la finalul trainingului.  Programul este conceput sub forma unui ghid foarte practic, ușor de urmat, care conduce la dezvoltarea unor strategii de susținere emoțională pentru a reduce stresul zilnic, construind potențialul individual al fiecărui participant pentru a putea preda cu motivație și entuziasm.

Structura programului îmbină o parte teoretică și una practică, prin implementarea unor concepte de actualitate, a exercițiilor și tehnicilor prezentate în curs. La sfârșitul programului, participanții vor primi Certificate de absolvire care vor include 25 de ore de teorie și practică.

 

Traineri:

Simona Baciu este un deschizător de drumuri în educație, Fondator și al programului Profesori Fericiți pentru România și al Transylvania College. Încrezătoare în educația pentru caracter și cea socio-emoțională, Simona a scris împreună cu Susan Shapiro “The Teacher Within”, în forma unui ghid pentru prosesorii care vor să predea cu blândețe și compasiune. Speaker, trainer, scriitor și mentor, Simona Baciu face parte din mai multe organizații naționale și internaționale, fiind o voce pentru educația secolului 21.

Gabriela Secoșan este directorul programului de training. Inițiatoar și moderator al seriei „Conversații de vară”, în cadrul cărora a discutat cu lideri în educație, profesori și elevi despre importanța și impactul stării de bine a profesorilor. Trainer și formator autorizat cu experiență de peste 7 ani în mediul business, unde a contribuit la formarea noilor recruți în România și UK. Este absolventă a programului Teach for Romania, în cadrul căreia a predat, timp de 2 ani, în comunități dezavantajate, ca învățătoare.

Specialiști:

Susan Shapiro este un autor, speaker motivațional și specialist în educație, cu o experiență vastă în formarea cadrelor didactice și dezvoltarea programelor de predare. A gândit și a implementat numeroase programe de formare a deprinderilor de viață pentru elevi și adulți, în mii de școli din întreaga lume. Programele ei au avut un impact asupra sistemelor de învățământ de la începutul anilor 90, modernizând și transformând modul în care profesorii au văzut educația.

Dr. Mariola Rosser este un lider de învățare socială în domeniul educației și a sănătății mentale. De peste 15 ani, ea a ghidat comunicarea între agențiile de stat și organizațiile naționale care au format Comunitatea Națională de Practică în Sănătatea Comportamentală Școlară (17 state și 23 organizații naționale). În ultimii 10 ani, ea a servit în cadrul Comitetului Național de Coordonare a Activității pentru Sănătatea și Siguranța Școlară a HRSA, promovând politicile și programele la nivel național, de stat și local pentru promovarea sănătății tuturor copiilor și adolescenților precum și promovarea succesului lor academic.

 

Trainingul pilot s-a desfășurat în luna mai a acestui an, cu 75 de profesori, care au investit în fiecare săptămână din timpul lor pentru a se redescoperi și a scoate la suprafață toate calitățile lor, care îi vor ajuta să continue să predea cu bândețe și empatie.

„Nu ne vom opri din a crede cu tărie în profesori și în abilitatea lor de a fi modele autentice pentru fiecare elev”, spune Simona Baciu.

Mai multe detalii pot fi găsite pe website-ul programului și pe pagina de Facebook Profesori fericiți pentru România.