UBIX.ro, filtrul tematic al blogosferei romanesti

BUCURESTI - 20 mai 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

UBIX.ro este un filtru tematic al blogosferei dedicat publicului larg bazat pe algoritmi si pe interventia umana care doreste sa prezinte cat mai multe opinii si informatii dintr-o anumita zona de interes, bazat pe platforma ZeList.ro. Scopul nostru este de a face din marea masa a blogosferei, care acopera multiple subiecte, un ansamblu de ,,blogosfere” tematice.

Pentru ca la momentul actual exista peste 30.000 de bloguri in Romania, dorinta noastra este de a promova bloggerii mai putin cunoscuti care scriu calitativ si de a-i aduce mai aproape de publicul-tinta.

Daca ZeList.ro este un serviciu care are ca target principal bloggerii, analistii media si profesionistii in domeniul comunicarii si publicitatii, UBIX.ro este un serviciu dedicat tuturor persoanelor interesate de blogosfera si de informatiile aparute pe bloguri.

Cum functioneaza:

UBIX.ro este locul in care informatii relevante din blogosfera sunt grupate pe anumite teme si rezolva astfel problema cautarii de texte scrise pe bloguri in functie de categorii de interes.

UBIX.ro porneste la drum cu 20 de categorii continand in medie 5.000 de posturi relevante incepand cu ianuarie 2008. Categoriile sunt:

Seriale,
Filme,
Monden,
Muzica,
Marketing, Advertising si PR,
Business,
Internet si IT,
Gadgets,
Politica interna,
Politica externa,
Eco si voluntariat,
Fotbal,
Auto-moto,
Gastronomie,
Turism,
SF,
Carte,
Teatru,
Evenimente culturale,
Cultura urbana.

UBIX.ro doreste sa ofere publicului posibilitatea de a se informa rapid despre lucrurile de interes pentru acesta. Acest lucru este tot mai important din cauza faptului ca blogosfera tinde sa ofere informatii in acelasi timp sau chiar mai rapid decat media traditionale. Sistemul poate fi folosit foarte usor si pentru descoperirea opiniilor despre evenimentele curente.

Prin sistemul de subiecte atasate fiecarei sectiuni precum si prin intermediul motorului de cautare ce ofera posibilitatea gasirii de posturi relevante din ultimul an si jumatate, UBIX.ro permite utilizatorilor sa descopere informatii pe o anumita zona de interes.

UBIX.ro foloseste un algoritm dezvoltat in house de catre TreeWorks bazat pe analizarea de cuvinte cheie si filtre bayesiene pentru a determina daca un post poate fi considerat relevant pentru o categorie.

Despre TreeWorks.SRL

Despre ZeList:

ZeList a fost dezvoltat de TreeWorks si reprezinta cel mai complex instrument de monitorizare a blogosferei si presei romanesti, urmarind peste 31.183 de bloguri si 40 de surse de stiri online.

Folosind algoritmi complecsi, ZeList determina cele mai importante bloguri din punctul de vedere al audientei si credibilitatii, precum si cele mai importante subiecte care sunt discutate in blogosfera.

Folosind ZeList, orice persoana poate determina cele mai importante stiri la un moment dat, iar profesionistii din domeniul comunicarii si mass-media pot determina trenduri si pot stabili vectorii importanti pentru transmiterea unui mesaj in blogosfera.

Despre TreeWorks:

Fondata in 2002, TreeWorks este una dintre cele mai importante companii de web development din Romania, avand in portofoliul sau clienti precum: grupul Media Pro, Mediafax, grupul Realitatea – Catavencu, Adevarul Holding, Prima TV etc.

Acumuland experienta pe parcursul celor 7 ani de existenta pe piata romaneasca si internationala si bucurandu-se de proiecte de succes, TreeWorks ofera din 2008 propriile platforme de management al continutului web (TreeWorks Web Content Management System), solutii eficiente de online publishing (Treeworks Online Publishing Solution), sisteme de intranet (TreeWorks Intranet System).

La inceputul anului 2009, TreeWorks a lansat doua dintre cele mai importante prezente online din Internetul romanesc: TPU.ro - platforma colaborativa unde oamenii au posibilitatea de a primi raspunsuri la intrebarile lor, de a invata lucruri noi, de a relationa - si HEYO.ro - prima retea sociala web 2.0 dedicata competitiilor.

Pentru mai multe informatii sau detalii nu ezitati sa ne contactati:

Cristian Clita
PR Executive TreeWorks
tel.: 021 324 14 04
fax: 021 326 72 33
mobil: 0726 772 262
cristian.clita@tree.ro