Premieră în România: Trilulilu semnează un contract de licenţiere cu Universal Music şi Roton

Cluj-Napoca - 15 februarie 2011

Comunicat tip General in IT&C, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Trilulilu şi Universal Music anunţă, în premieră în România, semnarea primului contract de licenţiere între un site de partajare de fişiere şi cea mai mare companie din industria muzicală. Astfel, Trilulilu este singurul site din România, cu conţinut postat de către utilizatori, care are drepturi de difuzare a pieselor Universal Music ( cea mai mare casă de discuri din lume ) şi Roton ( unul dintre cei mai mari producători de muzică din România).

Trilulilu

Trilulilu

 “Piesele Universal Music sunt cele mai apreciate de către utilizatorii Trilulilu,generând câteva milioane de ascultări lunar. De exemplu, în 2010, Lady Gaga a fost prima în topul ascultătorilor Trilulilu. Pentru a veni în întâmpinarea acestui interes, ne pregătim să lansăm canale oficiale Universal Music şi Roton unde vor fi disponibile cele mai noi piese lansate de artişti cunoscuţi ca Lady Gaga, Rihanna, Inna sau Deepcentral. ” 

Sergiu Biriş, Directorul General Trilulilu.

Contractul de licenţă are la bază împărţirea veniturilor din publicitate şi autorizează Trilulilu să facă streaming la orice piesă Universal Music, chiar dacă aceasta este uploadată de către utilizatorii site-ului trilulilu.ro. Pentru a fi însă în concordanţă cu strategia globală Universal Music, piesele vor fi disponibile pentru ascultare doar pentru utilizatorii din România.

“Piesele Universal Music sunt cele mai apreciate de către utilizatorii Trilulilu,generând câteva milioane de ascultări lunar. De exemplu, în 2010, Lady Gaga a fost prima în topul ascultătorilor Trilulilu. Pentru a veni în întâmpinarea acestui interes, ne pregătim să lansăm canale oficiale Universal Music şi Roton unde vor fi disponibile cele mai noi piese lansate de artişti cunoscuţi ca Lady Gaga, Rihanna, Inna sau Deepcentral. ”, a declarat Sergiu Biriş, Directorul General Trilulilu.

“A durat foarte mult timp să ajungem aici, ne bucurăm pentru reuşită şi “ne” dorim mult succes alături de Trilulilu. Cred, de asemenea, că marea satisfacţie pe care o vom avea noi, Universal şi Trilulilu, va fi aceea de a vedea, într-un timp relativ scurt, că tot mai multe site-uri de muzică “trec de partea bună” a pieţei. Bani se pot face din muzică şi în mod legal, iar Trilulilu este un exemplu în acest sens. Siteurile care exploatează fără drepturi munca noastră, pe cea a autorilor şi a artiştilor trebuie să înţeleagă lucrul acesta. Trilulilu nu este doar primul partner al lui Universal, este şi primul, adică cel mai mare site de acest gen din România, iar alăturarea celor două branduri nu poate fi decât una “ irezistibilă” “a declarat Ioana Fesnic, Director General Universal Music România.

“Am acumulat multă experienţă în urma discuţiilor purtate cu echipa Universal Music şi ne bucură nespus această colaborare, deoarece e un semn evident că ne îndreptăm într-o direcţie bună. În prezent, suntem în stadiul de negocieri avansate şi cu celelalte case de discuri internaţionale şi ne străduim să îi avem ca şi parteneri cât mai curând posibil.

Semnarea parteneriatului cu Universal Music reprezintă un pas înainte pentru noi, dar şi pentru partenerii si artiştii cu care vom colabora pe viitor. In perioada următoare vom lansa noi opţiuni prin care artiştii să îşi promoveze muzica pe Trilulilu precum si un program oficial de împărţire a veniturilor din publicitate şi cu alţi parteneri, fie că e vorba de muzică sau video”, a adăugat Sergiu Biriş, Directorul General Trilulilu.

Despre Universal Music

Universal Music este cea mai mare case de discuri din lume. În potofoliu muzical Universal se numără peste  3500 de artişti din toate genurile muzicale (rock, soul, funk, reggae, techno, clasic, jazz, rap, dance şi pop): Nelly Furtado, Timbaland, Akon, Black Eyed Peas, Mary J. Blige, blink-182, Bon Jovi, Mariah Carey, Macy Gray, Sheryl Crow, Dr. Dre, Eminem, 50 Cent, Jay-Z, Diana Krall, Nelly, No Doubt, Ashlee Simpson, Snoop Dogg, Gwen Stefani, Shania Twain, Stevie Wonder, Sting, Bryan Adams, A-Ha, Daniel Bedingfield, The Cardigans, Mylene Farmer, Gabrielle, The Hives, Elton John, Jovanotti, Ronan Keating, Metallica, Rammstein, Scissor Sisters, Snow Patrol, Sugababes, t.A.T.u, Texas, Maroon 5, U2, Fergie, James Morrison, The Killers, Take That, Fall Out Boy, Kaiser Chiefs, Amy Winehouse, Ayo, Rihanna, Mika, Just Jack Zucchero, David Bisbal, Enrique Iglesias, Sophie Ellis-Bextor, Juanes, Paulina Rubio, Tarkan, Andrea Bocelli etc.

Despre Roton

Roton este una dintre primele şi cele mai importante case de discuri independente din România. Fondată în 1994, Roton a devenit rapid un nume apreciat în industria muzicală românească, datorită resurselor şi profesionalismului angajat în această industrie.

Repertoriul Roton este împărţit în 5 mărci: ROTON (muzică contemporană), dance arena (dance), NRG!A (pop ), R.U.L. (Roton Urban Label – hip hop) and TEZAUR (folclor românesc).

Artişti cunoscuţi: INNA, Akcent, Alex Velea, Connect-R, Cassa Loco, Class, Corina, Morris,  Blaxy Girls, Play and Win, Radio Killer, Proconsul, Fly Project, Keo, Tom Boxer etc.

Despre Trilulilu S.A.

Trilulilu este cea mai mare comunitate online din România, unde vizitatorii pot urmări şi contribui cu clipuri video, muzică și imagini. Trilulilu a fost lansat în ianuarie 2007, fiind în prezent cel mai vizitat site românesc. Site-ul trilulilu.ro a înregistrat peste 3,4 milioane de vizitatori unici în decembrie 2010. Trilulilu are semnate contracte de licenţă şi cu alte case de discuri importante din România.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/trilulilu-srl/premiera-in-romania-trilulilu-semneaza-un-contract-de-licentiere-cu-universal-music-si-roton