Investeste in Oameni: 300 de Tehnicieni Metrologi vor deveni specialisti

Locul desfasurarii: NH Hotels Bucharest

Organizator: Crivas Consult

Investeste in Oameni: 300 de Tehnicieni Metrologi vor deveni specialisti

Avem onoarea de a va invita la conferinta de presa prilejuita de lansarea proiectului "Investeste in Oameni: Cresterea competitivitatii si productivitatii organizatiilor prin calificarea resurselor umane in domeniul Tehnician Metrolog".

300 de angajati din Industria Prelucratoare vor deveni Tehnicieni Metrologi Specialisti printr-un program finantat de Uniunea Europeana

Sistemele europene de pregatire si de educatie sunt in schimbare. Proiectul de fata raspunde recomandarii CE de a promova o cultura antreprenoriala si de a crea un mediu propice dezvoltarii IMM-urilor. De asemenea, proiectul raspunde prioritatilor legate de incurajarea cercetarii si a inovarii, inclusiv de noile tehnologii informatice si de cresterea investitiilor in capitalul uman.

Exista un grup extrem de numeros de cadre tehnice cu pregatire superioara sau medie pentru care aceste tehnologii sunt practic necunoscute. Situatia este agravata de faptul ca membrii grupului tinta sunt lideri de colective in firmele în care sunt angajați. Pregatirea oferita de proiect are ca rezultat imediat calificarea de nivel 3 in domeniul ‘’Tehnician Metrolog‘’ plecand de la competentele profesionale existente.

Industria prelucratoare la nivelul Uniunii Europene asigura 27 milioane locuri de munca producand o valoare adaugata de peste 1.300 miliarde de euro in 230.000 de companii. Industria prelucratoare contribuie in mod direct cu 22% la crearea PIB-ului din tarile UE, dar peste 75% din totalul locurilor de munca au legatura cu acest sector. Fiecare loc de munca din industria prelucratoare contribuie la sustinerea altor 2 locuri de munca in domenii conexe.

Tehnicile de masurare, proiectare, fabricatie si analiza asistata de calculator reprezinta principalul vector al dezvoltarii de produse inovative in industrie, venind in intampinarea politicilor europene si nationale de promovare a inovatiei.

 

 

Confirmare pana la data: 19 decembrie 2011

Participare: Numai pe baza de invitatie