Cu un portal HR, angajații au acces rapid la informații de interes personal

BUCURESTI - 3 februarie 2023

Comunicat tip General in Afaceri, Internet

În zilele noastre, angajații au nevoie de un portal HR pentru a avea acces rapid la date și documente personale, pentru a completa chestionare generate cu un software evaluare angajati, sau pentru a-și accesa fluturașii de salariu. Dacă nu au la îndemână o soluție digitală, accesarea acestor informații poate fi dificilă pentru angajați, și trebuie să depindă de departamentul de resurse umane pentru a le obține.

Portal HR

Portal HR

Oferă angajaților un portal HR intuitiv

Din fericire, există o soluție eficientă pentru a accesa orice informație sau document: un portal HR. În continuare, vom discuta despre cum acest instrument digital oferă angajaților acces rapid la informații de interes personal, și cum poate face viața angajaților și a departamentului de resurse umane mai ușoară. Cu ajutorul lui, pot fi gestionate rapid operațiuni complexe, chiar și procesul de autoevaluare al angajaților. După ce managerii au utilizat un software evaluare angajati pentru a crea formularele care trebuie completate, un portal HR poate fi accesat pentru a le completa rapid.

O aplicație de resurse umane eficientizează procesele interne

Cu trecerea anilor, mediul profesional a devenit din ce în ce mai dinamic, iar digitalizarea operațiunilor de HR a devenit o nevoie accentuată la nivel global. Prin urmare, businessurile din diverse domenii au ales să investească în aplicații complexe de management al personalului. Printre funcționalitățile cele mai căutate dintr-o aplicație de resurse umane sunt cele pentru recrutare, pontaj, training, un portal self-service sau un software evaluare angajati.

Documente și adeverințe ușor de accesat

Pentru a avea un flux optim al proceselor recurente de resurse umane, este esențial să pui la dispoziția angajaților un portal HR. Acesta poate fi accesat cu ușurință în mediul online, atât de acasă, cât și de la punctele de lucru al companiei, ceea ce îl face ușor de utilizat. Prin intermediul portalului, angajații pot descărca adeverințe, își pot vizualiza datele personale și fluturașii de salariu, sau pot accesa documente precum organigrama companiei, ghidul de beneficii sau documente care conțin proceduri interne.

Minimizează birocrația din companie

Un portal HR poate fi, de asemenea, utilizat pentru a solicita zilele libere, iar managerii sau specialiștii HR pot aproba sau refuza cererile. În acest fel, se elimină nevoia de a completa formulare sau de a trimite e-mailuri pentru a solicita o zi liberă, ceea ce economisește timp si efort pentru toate părțile implicate. Planificarea concediului devine mult mai ușoară iar răspunsurile referitoare la aprobarea sau respingerea unei cereri va fi primită într-un timp mult mai scurt. De asemenea, angajații își pot introduce pontajul zilnic într-un portal HR, fiind una dintre metodele tot mai răspândite de colectare a datelor de prezență.

Portal HR și software evaluare angajati de la UCMS by AROBS

Digitalizarea operațiunilor de resurse umane trebuie să reprezinte o prioritate pentru o companie care își dorește să aibă o comunicare internă eficientă și angajați productivi. Cu un portal HR, pot fi accesate rapid de către membrii companiei toate informațiile de interes personal. De asemenea, softul permite descărarea adeverințelor, gestionarea pontajului și a solicitărilor de concediu, dar și completarea chestionarelor de evaluare.

True HR, o aplicație complexă de resurse umane dezvoltată de UCMS by AROBS, are incluse 19 funcționalități, printre care și un portal HR, un software evaluare angajati, sau module pentru administrarea pontajului, a recrutării ori a proceselor de training. Descoperă în detaliu soluția software True HR prin trimiterea unui e-mail la sales@ucms.ro sau printr-un apel la numărul 0738 822 537.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/truehr/cu-un-portal-hr-angajatii-au-acces-rapid-la-informatii-de-interes-personal