CONTABILITATEA INSTITUTIILOR PUBLICE

Locul desfasurarii: USAMV Bucuresti

Organizator: ContaPlus

Seminarul "Contabilitatea Institutiilor Publice" se adreseaza contabililor din institutiile publice si celor interesati de specificul contabilitatii entitatilor din sectorul bugetar. Sunt prezentate reglementarile contabile aplicabile institutiilor din sistemul public. Exemplele si studiile de caz sunt corelate cu legislatia in vigoare la momentul de desfasurare a seminarului, in mod special cu Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr.1917/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice si a Planului de conturi pentru acestea, dar si cu alte acte normative specifice.
Cursul este structurat pentru o abordare pragmatica a tuturor categoriile de elemente raportate de institutiile publice in situatiile financiare intocmite periodic: active, datorii, capitaluri proprii, venituri si cheltuieli. Se are in vedere o serie de aspecte specifice aflate in relatie de interdependenta cu misiunea de tinere a contabilitatii in cadrul unei institutii publice: controlul financiar preventiv, procedura de angajare, lichidare, ordonantare si plata a cheltuielilor.
De asemenea, vor fi prezentate aspectele contabile privitoare la reorganizarea institutiilor publice, activitate care din ratiuni economice, sociale, politice este desfasurata in mod constant in sectorul bugetar, dar este reglementata prea putin din punct de vedere contabil.

Seminarul „ Contabilitatea Institutiilor Publice” va fi sustinut de:
D-na Ileana Cosmina PITULICE - Lector Univ. Dr. Catedra de Contabilitate, Audit si Control de gestiune – Academia de Studii Economice Bucuresti
D-na Adriana POPA - Lector CECCAR, Lector Univ. Drd. Catedra de Contabilitate, Audit si Control de gestiune - Academia de Studii Economice Bucuresti

STRUCTURA SEMINARULUI

1. Reglementari contabile aplicabile institutiilor din sistemul public. Organizarea contabilitatii institutiilor publice.
2. Recunoasterea si evaluarea activelor, datoriilor, veniturilor si cheltuielilor conform Ordinului ministrului finantelor publice nr.1917/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice si a Planului de conturi pentru acestea, cu modificarile si completarile ulterioare.
3. Lucrarile contabile de inchidere a exercitiului financiar. Intocmirea si prezentarea situatiilor financiare.
4. Aspecte privind organizarea contabilitatii de gestiune in cadrul institutiilor publice conform Ordinului ministrului finantelor publice nr.1826/2003 pentru aprobarea Precizarilor privind unele masuri referitoare la organizarea si conducerea contabilitatii de gestiune.
5. Aspecte contabile ale reorganizarii institutiilor publice.

Cursul va avea loc in campusul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, B-dul Marasti, nr.59, sector 1, in perioada 29-30 martie 2008 dupa urmatorul program:

Sambata, 29 martie 2008
09.00 - 13.00
13.00 - 14.00 pauza
14.00 - 18.00

Duminica, 30 martie 2008
09.00 - 13.00
13.00 - 14.00 pauza
14.00 - 18.00

Cursul are un pronuntat caracter practic - aplicativ. In procesul de instruire, utilizam mijloace si metode moderne de pregatire: prezentari, dezbateri, discutii active, exemplificari si studii de caz. Suportul de curs, pe care il puteti consulta in permanenta, va fi inclus in mapa de prezentare alaturi de o multime de pagini pline de informatii utile in activitatea dumneavoastra, precum si ultimul numar al revistei ContaPlus. Numarul de participanti va fi dimensionat astfel incat sa se poata crea o atmosfera adecvata intelegerii rapide si eficiente a informatiilor oferite si de a se crea cadrul necesar discutiilor purtate liber, legat de aspecte si/sau spete intalnite in ramura de activitate in care profesati.
La sfarsitul cursului se vor inmana diplomele care atesta absolvirea cursului.

Pretul cursului este de 700 lei (TVA inclus)
Taxa de participare acopera cheltuielile cu sala de seminar cu toate facilitatile, programul de pregatire impreuna cu suportul de curs si pauzele de cafea.

Oferte si reduceri speciale:
Reducere 5% pentru al doilea participant din cadrul aceleiasi firme;
Reducere 10% de la al treilea participant din cadrul aceleiasi firme;
10% reducere pentru abonamentul la revista ContaPlus.

Informatii complete privind programul educational, structura tematica, modalitatea de inscriere si alte detalii despre acest seminar le puteti gasi pe site-ul http://www.revistacontaplus.ro

De asemenea, va vom raspunde cu promptitudine solicitarilor dumneavoastra la telefon/fax: 021.310.13.62, mobil 0728.243.149, e-mail cursuri@revistacontaplus.ro.

In speranta ca programul nostru de pregatire raspunde nevoilor educationale ale organizatiei dumneavoastra va asteptam cu placere la curs.

Echipa ContaPlus
Bucuresti, Bd. Marasti nr.59, Sector 1
(In Incinta Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, Cladirea Moteco)
Tel/Fax: 00 40 21 310 13 62
Mobil: 00 40 728 243 149

Despre TTINI SMART IDEAS SRL

Proiect ContaPlus® reprezinta brandul sub care TSI Consultanta & Training, furnizor de formare profesionala acreditat A.N.C. (Autoritatea Nationala pentru Calificari, fosta C.N.F.P.A.), si-a creat un renume pe piata de profil din Romania, fiind in prezent unul dintre cei trei lider in domeniu datorita noutatii tematicilor abordate in cadrul cursurilor si profesionalismului lectorilor sai.

Participare: Intrare libera