Seminar 'Elaborarea proiectelor finantate din fonduri structurale' 22-24 iunie

BUCURESTI - 12 iunie 2007

Comunicat tip General in Finante / Contabilitate

Tipuri de fonduri structurale. Cadrul instituţional şi legislativ al României şi al UE privind gestionarea
fondurilor structurale. Ciclul de programare al fondurilor structurale. Analiza riscurilor privind elaborarea proiectelor cu finanţare din fonduri structurale. Surse de finanţare pentru fondurile structurale. Formalizarea şi conceperea proiectelor finanţate din fonduri structurale. Derularea proiectelor. Selectarea contractorilor sau subcontractorilor pentru derularea proiectelor. Sistemul de plăţi. Plan de afaceri. Studii de caz.

Seminarul îşi propune pregătirea firmelor private şi a funcţionarilor publici pentru realizarea şi implementarea de proiecte în parteneriat, după aderarea României la Uniunea Europeană. Participanţii vor cunoaşte principiile, legislaţia şi procedurile prin care vor fi accesate Fondurile Structurale ale Uniunii Europene în România. Pentru tematica completă, înscriere online şi programul sesiunii vă rugăm să accesaţi www.revistacontaplus.ro.
Cursurile au un pronunţat caracter practic - aplicativ. În procesul de pregătire, utilizăm mijloace şi metode moderne de instruire: prezentări, dezbateri, discuţii active, exemplificări şi studii de caz. Suportul de curs, pe care îl puteţi consulta în permanenţă, va fi inclus în mapa de prezentare alături de o mulţime de pagini pline de informaţii utile în activitatea dumneavoastră şi ultimele două numere ale revistei ContaPlus, toate acestea fiind cuprinse în taxa de participare! Numărul de participanţi va fi dimensionat astfel încât să se poată crea o atmosferă adecvată înţelegerii rapide şi eficiente a informaţiilor oferite şi de a se crea cadrul necesar discuţiilor purtate liber, legat de aspecte şi/sau speţe întâlnite în ramura de activitate în care profesaţi.
Modulele din prima zi “Fondurile Structurale – ce reprezintă şi cum funcţionează “Utilizarea Fondurilor Structurale în România” vor conţine informaţii referitoare la sistemul general de alocare a fondurilor structurale în Uniunea Europeană, la modul în care instrumentele financiare sunt folosite pentru atingerea obiectivelor de coeziune economică şi socială. Obligaţia fiecărui stat membru de a realiza un sistem instituţional de management al fondurilor structurale îi revine şi României. Având priorităţi de dezvoltare bine definite în programul naţional de dezvoltare, Guvernul României a creat un sistem instituţional care gestionează şi coordonează alocarea fondurilor structurale.
Detalii despre acestea vor fi prezentate în modulele din prima zi. A doua zi este dedicată mediului privat, ce poate accesa fonduri structurale în baza Programului Operaţional Sectorial “Creşterea competitivităţii economice”. Axele prioritare, domeniile de intervenţie, precum şi detalii privind
elaborarea pachetului de documente necesar în vederea obţinerii finanţării.
Ziua a treia se referă la managementul de proiect şi la câteva elemente importante în procesul de obţinere a fondurilor europene. În această zi, se va discuta despre complementaritatea cu alte iniţiative de dezvoltare la nivelul companiei sau la nivelul comunităţii locale sau regionale. Elementele importante din analiza SWOT şi punctele cheie din elaborarea cereri de finanţare vor fi de asemenea prezentate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ttini-smart-ideas-srl/seminar-elaborarea-proiectelor-finantate-din-fonduri-structurale-22-24-iunie