TÜVKarpat a facut un cadou special de sarbatori Seminarul „Limba poate minti - trupul niciodata“cu Bernhard P. Wirth si Dan Puric

BUCURESTI - 12 decembrie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

BUCURESTI, 8 DECEMBRIE 2008

Ce simbolizeaza o strangere de mana puternica? Dar ridurile orizontale? Cum pot sti cand o persoana nu imi prezinta realitatea? Cum pot citi intentiile partenerelui de negociere? Ce inseamna in spatiul romanesc limbajul corpului? Acestea au fost numai cateva teme cu care participantii la seminarul “Limba poate minti – trupul niciodata” au fost pusi fata in fata. Experienta lectorului german Bernhardt P. Wirth a fost perceputa nu numai prin calitatea informatiilor transmise, ci si prin caracterul preponderent interactiv al seminarului. La final, actorul si regizorul Dan Puric a vorbit despre ce inseamna limbajul corporal in cotidianitatea existentei romanului.

Seminarul “Limba poate minti - trupul niciodata“, prin modul in care a fost conceput, reprezinta o premiera pe piata romaneasca. Ideea este ca pe langa informatia de specialitate, stiintifica, impartasita de lectorul german, participantii la seminar au avut acces si la o alta perspectiva, cea spirituala, artisitica, a temei. Dupa cum ne marturisea Domnul Dan Puric, pentru a intelege diferenta dintre cele doua abordari, putem porni de la deosebirea dintre corp si trup. In orizontul trairilor acestui popor, trupul este un concept care il transcede pe cel de corp. Notiunea de corp pastreaza intelesurile unui termen tehnic, pe care specialistii in limbajul nonverbal incearca sa le epuizeze. Lucru deloc usor datorita granitelor cetoase dintre miscare si gest pe care teoriile moderne le experimenteaza cu atata acuitate.
Bernard Wirth a reusit sa gaseasca un mod excelent de problematizare a acestor aspecte punandu-i pe participanti sa experimenteze numeroase situatii in care miscarile, mimica, privirile lor erau purtatoare ale unor ganduri, intuitii subconstiente. „Corpul este o amprenta a sufletului, iar in orice miscare, gest, mimica putem recunoaste ceea ce este si ceea ce il preocupa pe partenerul nostru de discutie.“ Durata relativ scurta a seminarului nu a permis analize mai complexe, lectorul concentrandu-se pe subiecte precum strangerea mainii - cheia intelegerii caracterului , apropierea sau departarea interlocutorului, pozitia corpului, ridurile de pe frunte sau privirea. Importanta aspectelor discutate este intarita de faptul ca majoritatea participantilor sunt in pozitii de conducere in firmele de unde provin si au nevoie sa cunoasca in profunzime toate aspectele legate de comunicarea cu ceilalti. Domnul Bernhardt Wirth a insistat astfel pe interpretari ale limbajului nonverbal in actele de negociere, lucru apreciat de majoritatea celor prezenti.
Aparitia domnului Dan Puric in a doua parte a seminarului a fost un moment asteptat de toata lumea. Cu stilul sau special, cu un discurs situat la limita tragicului si a comicului, Dan Puric a pus in joc o alta viziune despre limbajul nonverbal, particularizata la specificitatea sufletului romanesc. Experientele relatate , situate majoritatea in zona absurdului, de un umor spumos, au conturat un portret al romanului care in multe cazuri poate sa dea peste cap orice teorie despre limbajul nonverbal. Artistul a insistat pe tarele ideologice ale regimului de dinainte de 1989, care au provocat modificari in substanta acestui popor, lucru vizibil in comportamentele duplicitare pe care le putem ghici la multe personaje din sfera publica sau privata.
Directorul general TÜVKarpat Iulia Ionescu, initiatoarea acestui eveniment : „ Ceea ce mi se pare remarcabil la acest seminar este aceasta incercare de a deveni mai constienti de modul in care comunicam cu ceilalti, de a ne ingriji in mod autentic sa dezvoltam relatii bazate pe bun simt si respect reciproc.“

Despre TUVKarpat

Bernard P. Wirth, născut în 1958 în Nürnberg, a fost preocupat in ultimii 30 de ani cu vechi tradiţii din aproape toate culturile: de la cunostinte despre traditiile seculare iudaice si cele antice grecesti pana la teoriile despre cunoasterea omului din secolul XXI.
Studiile sale din domeniile traditiilor originare ebraice, vechiul alfabet ebraic, vechile invataturi de numerologie, grafologie, psiho-fiziognomie, caracteriologie, limbaj corporal, identificarea anumitor boli, NLP si hipnoza medicinala l-au adus de-a lungul anilor in randul specialistilor si expertilor mondiali in domeniile cunoasterii oamenilor, caracteriologiei si limbajului corporal.
De 20 de ani si-a facut publica invatatura sa despre om in mai multe carti, Audiobooks, cursuri si seminarii pentru toate varstele.
Maestrul Dan Puric a strabatut lumea in lung si-n lat cu spectacole pe care le-a regizat şi a fost rasplatit cu numeroase premii. In 2008 i-a aparut exceptionala carte de interviuri „Cine suntem”. Are o cultura impresionanta, putand vorbi cu aceeasi vigoare despre arta, psihologie, istorie, religie sau filozofie. S-a implicat in numeroase dezbateri despre criza spirituala actuala a societatii romanesti. Unul dintre putinii contemporani care are curajul sa spuna lucrurilor pe nume si sa pledeze cu tarie pentru solutia crestina a existentei.
TUVKarpat, organizatia care a facut posibila aceasta minunata intalnire, reprezinta cu succes in Romania brandul german TUV Thuringen, unul dintre cele mai importante organisme de certificare a sistemelor de management si personal din Europa. In cei doi ani de activitate, TUVKarpat s-a facut remarcat prin profesionalismul auditurilor efectuate, prin curajul de care a dat dovada pe o piata cu o concurenta foarte puternica si nu in ultimul rand prin echipa formidabila pe care o are.

TÜVKarpat
office@tuvkarpat.ro
tel 021 319 01 70
www.tuvkarpat.ro
office@tuvkarpat.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tuvkarpat/tuvkarpat-a-facut-un-cadou-special-de-sarbatori-seminarul-limba-poate-minti-trupul-niciodatacu-bernhard-p-wirth-si-dan-puric