Muzică experimentală în Camera Oglinzilor

BUCURESTI - 17 august 2007

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Revista GEO a decis să se implice activ în programul „Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007“ prin susţinerea şi promovarea muzicii experimentale, o formă artistică mai puţin populară la noi în ţară însă extrem de apreciată în lumea muzicală.

Muzică experimentală în Camera Oglinzilor

Astfel, în zilele de 19 şi 21 august 2007, Sala Oglinzilor a Forumului German Sibiu va găzdui două concerte de muzică contemporană combinată cu muzică populară românească şi multă improvizaţie, cu alte cuvinte proiectul „Dealu’ lui Tafeal“. Trioul Tafeal, format din Irina Ungureanu (soprană, România), Teresa Hackel (blockflöten, Germania) şi Simone Keller (pian, Germania) caută să găsească un loc comun între cele trei genuri adordate. Se poate întâmpla ca o improvizaţie liberă să se reverse într-un cântec popular pentru ca apoi interpreta să părăsească totuşi linia melodică sau să se hotărască să despice textul, să găsească sau să inventeze noi cuvinte.
Aşa se deschid treceri către cele trei interpretări originale ale operelor a trei tineri compozitori elveţieni, Martin Jaggi, Dominique Girod şi Lucas Franco Jordan, a căror muzică intră în dialog cu muzica populară românească şi cu improvizaţia liberă, ca şi cu muzica scrisă de compozitoarea de origine română Violeta Dinescu, a polonezei Bettina Skrypczac, activă în Lucerna sau a britanicului John Casken.

Abordarea experimentala a muzicii populare, izbucniri de forma verbala, ritmica, armonica si cu frictiuni microtonale, deschid muzicienilor un fond de posibilitati interpretative multiple care permit introducerea unor instrumente traditionale ca tambalul sau fluierul in discursul muzical.

Despre TV K Lumea

GEO este o revistă de înaltă ţinută jurnalistică, cu fotografii fascinante care au câştigat numeroase premii internaţionale, articole specializate, amănunţite şi foarte bine documentate, prezentate într-un limbaj atractiv. GEO este revista care, în fiecare lună, deschide cititorului noi orizonturi. Revista GEO este un brand internaţional de succes: publicată pentru prima dată acum 30 de ani în Germania, aceasta a ajuns leader de piaţă pe segmentul său, însumând peste 10 milioane de cititori pe ediţie. In România, revista GEO a fost lansată în noiembrie 2005.

GEO apartine grupului Motor Presse Romania, principalul editor al publicatiilor specializate din Romania. Compania detine un portofoliu bine pozitionat de reviste de inalta calitate destinate barbatiilor: auto motor si sport, Univers moto, Lastauto Omnibus si revista de popularizare a stiintei GEO.

Carmen Cristache
Marketing Manager MPRO
carmen.cristache@motorpresse.ro