Timpul chitarelor

BUCURESTI - 18 septembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

O antologie a celor mai reusite filmari rock&folk realizate între anii 1966 – 1990 descoperite în arhiva Televiziunii Române acum pe noul DVD produs de TVR Media.

Phoenix, Sincron, Sfinx, Sideral, Mondial, Roşu şi Negru, Progresiv TM, Romanticii, Metropol, Semnal M, Compact, Post Scriptum, Holograf, Iris, Dan Andrei Aldea, Doru Stănculescu & Sorin Minghiat, Mircea Florian, Valeriu Sterian, Mircea Vintilă, Marcela Saftiuc, Anda Călugăreanu, Adriana Ausch, Flacăra Folk, Victor Socaciu, Mircea Baniciu, Zoia Alecu, Nicu Alifantis & Sorin Minghiat, Pro Musica fac parte din selectia acestui prim DVD. O 'selectie subiectiva' asa cum o numeste realizatorul DVD-ului, Doru Ionescu, dar necesara, deoarece nu toate inregistrarile s-au pastrat de-a lungul timpului in arhiva.
DVD-ul este insotit de informatii din acea perioada, o carte de vizita a fiecarei filmari. Cele câteva repere, despre protagonişti, melodii, context, fac, ca acest DVD , să nu fie doar o înşiruire de cântece, ci un adevărat remember al unei epoci, care a generat în ciuda opreliştilor, sau poate tocmai de aceea, o muzică, care rezistă şi este cunoscută şi fredonată şi astăzi.
DVD-ul 'Timpul chitarelor' este disponibil in toate magazinele de specialitate la pretul de 39,90 lei, dar si pe site-ul www.tvrmedia.ro.

Despre TVR Media

TVR Media este cel mai important editor de programe de televiziune şi de arhivă pe suport DVD din România. Printre proiectele lansate de TVR MEDIA se numără seria de filme de arhivă realizate pe baza operei lui I.L. Caragiale – Filme de Colecţie, seria Teatrul Naţional de Televiziune; Maeştrii Muzicii Populare sau colecţia de 10 DVD-uri cuprinzând 36 de episoade din documentarul “Memorialul Durerii”.

Cristina Enescu
cristina.enescu@tvrmedia.ro
office.tvrmedia@tvrmedia.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/tvr-media/timpul-chitarelor