Pe 2 septembrie în Bastionul Țesătorilor se încheie ”Aventurile lui Muzicilă la Brașov”

Brasov - 22 august 2022

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Educatie / Cultura, ONG

Cel de al patrulea și ultimul eveniment din seria ”Aventurile lui Muzicilă la Brașov” va avea loc vineri, 2 septembrie, între orele 17.00 – 20.00, la Bastionul Țesătorilor/Bastionul Artiștilor din strada Coșbuc nr. 9.
Copiii sunt invitați să participe la atelierele creative ”Muzicilă în Lumea Magiei” coordonate de Lavinia Dumitrescu, coach în dezvoltare personală pentru copii și adolescenți și la spectacolul-concert ”Magie în Cheia SOL” (de la ora 19.00) ai cărui protagoniști sunt pianista Mădălina Pașol și actorul Marius Drăguș /MagiTot.
În cadrul atelierelor cei mici vor confecționa felinare luminoase pentru seri liniștite și vise frumoase, iar apoi vor asista la un concert inedit ce împletește magia cu muzică de pian, acordeon, mentalism, porci de plastic, cătuşe şi fohn într-un spectacol savuros, de neuitat, în care Mădălina Paşol, pianist concertist, îşi va demonstra abilităţile muzicale în sincron cu trucurile pline de umor şi îndemânare ale lui MAGITOT.
Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile, prin rezervare pe messenger facebook.com/UCIMR.

Aventurile lui Muzicila la Brasov

Aventurile lui Muzicila la Brasov

 ”Ne bucură nespus asaltul cu care copiii și părinții au luat Bastionul Artiștilor pe parcursul acestor evenimente, cred că în preferințele lor cântărește mult formatul interactiv al concertelor, fiindcă aduce un suflu proaspăt în oferta culturală autohtonă, prilejuind dialoguri educative și în același timp savuroase și sincere între interpreți și public.”  

Sebastian Gheorghiu, directorul proiectului

Organizat de Asociația UCIMR – ”Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” în parteneriat cu Muzeul Județean de Istorie din Brașov și și cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, proiectul ”Aventurile lui Muzicilă la Brașov” aduce împreună publicul foarte tânăr și artiști de pe marile scene, într-o serie de evenimente pentru familiarizarea copiilor cu domenii culturale diverse, prin intermediul muzicii.

Până în prezent, în Bastion s-au derulat 3 ateliere creative în 10, 15 și 16 august și 3 concerte susținute de artiști de vârf, pe parcursul cărora sute de copii și părinți au aflat mai multe despre diverse stiluri muzicale în corelație cu alte domenii culturale, sub forma unor călătorii tematice ale lui Muzicilă (actorii Alexandru Unguru și Ana Turoș) în lumea dansului, a istoriei și a poveștilor.

Despre MĂDĂLINA PAȘOL: un copil-minune al anilor '80-'90, este recunoscută pentru premiile internaţionale şi colaborările pe scenele importante din Europa şi Asia, fiind apreciată pentru măiestria sa interpretativă. Este laureată a unor importante concursuri internaţionale precum ARD - Munchen, Feruccio Busoni sau Artur Schnabel. La Berlin, printre alte colaborări prestigioase cu RIAS Kammerochester, Filarmonica din Berlin şi absolvirea clasei de pianişti concertişti a celebrului profesor român George Sava şi, mai târziu, a prof. Pascal Devoyon, pianista a iniţiat o stagiune de Hauskonzerte pe care le continuă la Bucureşti sub forma salonului "Chopin&Champagne".Prezidează Institutul Internaţional de Arte şi iniţiază proiecte pentru tinere talente care se formează sub îndrumarea sa şi promit viitorul unei generaţii. În cadrul carierei sale de prestigiu internaţional Mădălina Paşol colaborează cu numeroase instituţii şi festivaluri din România: Bucharest Music Film Festival, Radio România Muzical, Festivalul George Enescu, Filarmonica "George Enescu" din Bucureşti, Casa Artelor "Dinu Lipatti" etc.

Despre MARIUS DRĂGUȘ: cunoscut pentru toată lumea drept MAGITOT, este absolvent al U.N.A.T.C. I.L. Caragiale la clasa profesorului Florin Zamfirescu şi ultimul discipol al maestrului magician MATEI RETAS. Câştigător al premiului de originalitate în cadrul Emisiunii "Românii au talent" şi cu peste 350 de spectacole pe an, MAGITOT este astăzi un brand naţional, apreciat atât de televiziunile din ţară cât şi de organizatorii de evenimente de calitate. Spectolele sale se disting prin farmecul aparte al artistului, comedia de calitate şi faptul că publicul păşeşte în lumea lui, simţindu-se detaşat de problemele cotidiene. Profesor de actorie şi magie de peste 10 ani, actor, magician, prezentator şi un bun entertainer, toate astea amestecate cu umorul specific, il fac pe MAGITOT să fie un brand naţional.  

Despre UCIMR

Asociația „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România” este un ONG de utilitate publică cu peste 10.000 membri la nivel național și o activitate de peste 27 de ani în sprijinul interpreților români din domeniul muzicii și al coregrafiei. Activitatea noastră vizează atât promovarea tinerelor talente, cât și a muzicienilor de vârf, alături de elemente de patrimoniu românesc și universal.
În fiecare an, prin intermediul proiectelor noastre cca. 200 de tineri interpreți se bucură de colaborări periodice pe tot parcursul anului; alți 150 de artiști consacrați sau la început de carieră sunt implicați în concerte și spectacole în țară și în străinătate; 8 spații neconvenționale sunt activate prin stagiuni muzicale creative și câștigă noi audiențe; zeci de organizații culturale, instituții și artiști independenți își derulează propriile proiecte cu sprijinul nostru; 3 festivaluri se desfășoară la nivel internațional; peste 140 de concerte sunt organizate în toată țara și în străinătate; cel puțin 10 lucrări noi de muzică cultă sunt compuse prin comenzile pe care le lansăm periodic; peste 1.000.000 de persoane în format fizic și online află mai multe despre muzică, artiști și spații de patrimoniu; peste 500 de copii din medii diferite își dezvoltă creativitatea în cadrul atelierelor noastre; peste 1.000.000 de lei sunt investiți în proiecte culturale și generează locuri de muncă, creștere profesională pentru artiști și experiențe memorabile pentru public.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/ucimr/pe-2-septembrie-in-bastionul-esatorilor-se-incheie-aventurile-lui-muzicila-la-brasov