Program salarii – instrumentul cheie în efectuarea calcului salariului net

Cluj - Napoca - 16 octombrie 2020

Comunicat tip General in IT&C

Ce este un program software pentru salarii și cum te ajută la calcularea salariilor angajaților tăi?Program salarii sau soft salarii este acel instrument digital care permite efectuarea tuturor operațiunilor din procesul de salarizare, de la realizarea fiecărui calcul salariu net, până la emiterea de rapoarte și ținerea evidenței finanțelor.

Program salarii

Program salarii

Program salarii – instrumentul cheie în efectuarea calcului salariului net

Program salarii sau soft salarii este acel instrument digital care permite efectuarea tuturor operațiunilor din procesul de salarizare, de la realizarea fiecărui calcul salariu net, până la emiterea de rapoarte, ținerea evidenței finanțelor sau chiar generează fluturaș salariu. Utilizarea unei soluții software payroll este o practică foarte comună pentru acest domeniu de activitate. Complexitatea acțiunilor, alături de abilitățile și priceperea specialistului în operarea software-ului contribuie la un management optim al departamentului financiar-contabil.

Pe piața actuală se regăsesc o diversitate de soluții software pentru salarizare. Fiecare soluție respectă aceleași principii de funcționare, cauza fiind legislația care trebuie respectă în realizarea calculelor salariului net sau brut. Unele programe sunt integrate în ERP, în timp ce altele sunt independente. De asemenea, interfața poate fi mai prietenoasă sau mai complexă. Un soft salarii rulează un volum mare de date. De aceea se solicită în unele cazuri infrastructură hardware adecvată.

Program salarii - un aliat de nădejde în evitarea erorilor

În procesul de salarizare erorile sunt frecvente. Fie că intervin din cauza modificărilor legislative iminente, fie că sunt din cauza unor situații juridice speciale în cazul unor angajați, ori că au intervenit erori de pontare, programul pentru salarii permite ținerea sub control a erorilor. Indiferent de natura greșelilor, un soft salarii permite corectarea lor. Dar are o contribuție considerabilă și la prevenirea lor.  

Realizează un calcul salariu net și alte operațiuni complexe cu ajutorul unei soluții software

Complexitatea softurilor de salarizare permite efectuarea tuturor operațiunilor necesare în departamente financiar-contabile. Iată cele mai uzuale sarcini:

- Efectuarea salariilor: calcul salariu net, calcul salariu brut, calcularea reținerilor salariale a plăților în avans și emiterea fluturașilor de salariu;

- Generarea de rapoarte interne și externe;

- Emiterea formularelor pentru Institutul Național de Statistică;

- Gestionarea notelor contabile;

- Corectarea erorilor;

- Gestionarea fișelor de pontaj;

- Gestionarea taxelor și impozitelor;

- Generarea de documente: adeverințe, contracte, cereri de concediu, decizii.

dp-Payroll – un program de salarizare cu experiență

UCMS by AROBS se află pe piața soluțiilor software de 24 de ani. Utilizat de companii care activează în industrii diverse, softul se poate configura pe orice tip de afacere, atât pentru companii cu un număr mare de angajați, cât și pentru IMM-uri. Scopul este automatizarea sarcinilor repetitive și gestionarea mai eficientă a statelor de salarii. Calcularea salariilor este corectă, softul fiind actualizat la zi cu măsurile legislative. Solicită mai multe informații despre soluție la office@ucms.ro sau la 0720534424.