UNAgaleria


Descrierea companiei UNAgaleria

Virus, virus ! Cu un mic iz de samba. Se misca si se imprastie. Circula precum virusii nostri de azi, din gaini, rate si lebede si toate migratoarele inaripate ce pleaca din China, se opresc in Turcia, trec prin Romania, Africa, Franta pentru a pleca mai departe spre nord, urmand ca dupa aceea, sa revina. E mai putin asasin, dar improasca precum aceste bombe minuscule numite H5N1, pe care nu mai stim cum sa le controlam, care zboara si se aseaza peste toate ca un polen...
Secolul al XVIII-lea a fost cel al propagarii cunostintelor. Noi suntem in epoca \'informatiei\'. Informatie ce contine si o buna doza de dezinformare. De o penetrabilitate fantastica. Virus, deci.

Virus faimoasele \'fluxuri migratoare\' despre care se vorbeste atata. Virus fondurile americane de pensii, aceste sume enorme de bani care bantuie de la un capat la altul al planetei. Virus firmele care se de-localizeaza. Virus ce se abate asupra conturilor voastre de e-mail. Virus tot ce scapa, se infiltreaza, se insinueaza in underground sau in plina zi, in plina lumina, care fuge, inainteaza. In jurul acestei idei, care implica miscare, instabilitate, penetrari, bifurcatii nesfarsite, in jurul acestei notiuni care este in inima vietii si a prezentului nostru, se organizeaza aceasta expozitie, nu limitata la una sau mai multe sali ale unui muzeu unde lucrarile sunt date spre contemplare, ci ca in Gradina potecilor ce se bifurca despre care vorbeste Borges sau chiar -de ce nu ? - Drumurile care nu duc nicaieri ale lui Heidegger. O expozitie lejera si care se aventureaza precum o Wanderer fantasie de Schubert, ce face marele salt intre doua locuri de expozitie, se imparte intre doua orase si doua tari, Bucuresti si Sofia, se raspandeste in ziare, magazine, la radio, televiziune si prin e-mail.

Contrar discursului liniar obisnuit, iata o expozitie care se afiseaza clar, deschisa, proliferanta.

Leonor Nuridsany, curatoarea expozitiei

Comunicate UNAgaleria :

Vezi toate comunicatele companiei UNAgaleria.