eBusiness Passport : Web Style - French Style

Brasov - 17 mai 2012

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Stiinta / Cercetare, Tehnologie, Internet

Premisa de la care au plecat atelierele Business Passport a fost ca o cunoasterea mai buna a mediului si practicilor de afaceri internationale duce la abordarea corecta a afacerilor care depasesc granitele Romaniei. Acest lucru este valabil si in cazul Internetului, fie ca afacerile sunt cu parteneri straini sau se adreseaza unor utilizatori straini. Pe 7 iunie 2012 va invitam la Brasov la o editie dedicata incubatoarelor de afaceri, cu studii de caz referentiale pentru Franta, in cadrul Brasov Internet Festival.

Startups in Franta

Startups in Franta

 In Franta procesul de pregatire a incubarii afacerilor a inceput acum 40 de ani, mai exact in ’71 cand s-au aprobat primele structuri colaborative la nivel regional 

Atelier tinut de Claudiu Gamulescu

Caracteristicile mediului economic, modelul macro-economic urmat, personalitatea sau caracterul, sunt elemente care pot fi adevarate bariere la expunerea afacerii in mediul international. Uniunea Europeana a creat de cativa ani un cadru in care firmele romanesti se pot exprima, unele chiar o fac cu succes, beneficiind de avantajele pietei unice si in cazul nostru de avantaje legate de o mai avansata cunoastere tehnologica a instrumentelor internet.


Pentru ca exemplul care va fi analizat este Franta, cu studiu de caz pe incubatoarele de afaceri si finantarea proiectelor online, intrebarile care urmeaza sa le ridicam sunt : compararea situatiilor de finantare Romania-Franta(-USA), suportul si acompanierea firmelor, programele de mentorship si sustinere economica sau formationala, accesul la resurse si la piata, structuri moderne adaptate economiei mondiale, legaturi transnationale. La acestea vom adauga o structurare pe etape, se vor analiza pasii care trebuie urmati ca un proiect sa intre in zona de startup si sa primeasca suport. Paralela va urma Franta-Romania pentru toate subiectele mentionate.


« In Franta procesul de pregatire a incubarii afacerilor a inceput acum 40 de ani, mai exact in ’71 cand s-au aprobat primele structuri colaborative la nivel regional, numite Tehnopoluri . Rezultatul actual este o distilare a zeci de proiecte care au urmat acelasi drum : idee – prototip – proiect – produs – piata. Am avut experiente placute din aceste intalniri, si am descoperit o puternica amprenta romaneasca ».


Daca vrei sa afli amanunte despre posibilitatea de a incuba o afacere in Franta, daca vrei sa stii cum sa te ghidezi in alegerea canalelor potrivite, cum sa faci abordarea si cum sa pregatesti proiectul, vino la Aula Universitatii Transilvania pe 7 iunie, in cadrul evenimentului Internet Express (Brasov Internet Festival). Inregistrarea se face la adresa register.obf.ro, prin bifarea « eBusiness Passport ».


Seminarul este hands-on si va aborda exemple concrete, aspecte practice. Subiectul va fi continuat a doua zi in cadrul Online Business Forum, pentru explicarea cadrului general de afaceri in domeniului Internetului pe relatia Romania-Franta.

Despre Underclick.ro

Claudiu Gamulescu
+33 666261713
Europe Internet Invest | www.internetinvest.fr

Facebook : www.facebook.com/claudiu.gamulescu
Twitter : www.twitter.ro/gamulescu
LinkedIn : http://www.linkedin.com/in/claudiugamulescu
Skype : claudiu.gamulescu

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/underclick-ro1/ebusiness-passport-web-style-french-style