ŞCOALA ATELIER „GEORGE MIHĂIŢĂ” organizează cursuri GRATUITE de artă dramatică pentru adolescenţii bucureşteni

BUCURESTI - 10 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Şcoala Atelier „George Mihăiţă” este o şcoală-laborator pe care Teatrul de Comedie o pune la dispoziţia celor care au potenţial artistic şi doresc să facă o carieră în teatru. Inscrierile se pot face pana pe 14 noiembrie.

ŞCOALA ATELIER „GEORGE MIHĂIŢĂ” organizează  cursuri GRATUITE de artă dramatică pentru adolescenţii bucureşteni

La acestă şcoală atipică se pot înscrie elevi între 12-18 ani din toate şcolile şi liceele Capitalei. Prima “generaţie” are ca dată limită pentru înscrieri 14 noiembrie 2011. Pe 15 noiembrie 2011, începând cu ora 12.00, la Teatrul de Comedie se va desfăşura preselecţia celor înscrişi, pentru care aspiranţii interesaţi de actorie vor trebui să aibă pregătit un repertoriu minim de poezii, un monolog şi/sau o povestire scurtă, iar cei interesaţi de scriitura dramatică şi/sau regia unui spectacol de teatru – o creaţie proprie relevantă. La finalul unui curs, participanţii vor contribui la realizarea unui spectacol ce va fi prezentat publicului pe scena Teatrului de Comedie.

www.scoala-georgemihaita.blogspot.com

Înscrieri la: scoala.georgemihaita@gmail.com / tel. 0745 173 298

Şcoala Atelier „George Mihăiţă” va fi organizată pe categorii de vârstă si înţelegere. Pentru categoria de vârstă cuprinsă între 12-14 ani, va exista un atelier de iniţiere ce va urmări cu precădere cunoaşterea si structurarea  personalităţilor în formare cu ajutorul mijloacelor pe care le pune la dispoziţie teatrul.

Un atelier preuniversitar, care se va adresa unui public cuprins între 14 – 18 ani, vine în sprijinul celor care vor să-şi facă din teatru o profesie.

Un al treilea nivel al acestei şcoli va fi reprezentat de  laboratorul de perfecţionare, dedicat atât tinerilor profesionişti din teatru, cât şi celor care aspiră la statutul de dramaturg.

Programul este conceput pe termen lung  şi va evolua în funcţie de fidelitatea participanţilor şi de cereri. Pentru primele două categorii de vârstă, ritmul întâlnirilor va fi de două ori pe săptămână, iar pentru laboratorul de perfecţionare în secvențe de o săptămână, cu o durată minimă de patru ore de lucru pe zi, care vor fi anunţate din timp. Organizatorii îşi doresc ca acest program, prin vizionările de spectacole, întâlnirile cu colectivele de creaţie şi discuţiilor cu personalităţile lumii teatrale, să contribuie la educarea unei noi generații de spectatori şi artişti.

Jocul şi joaca – metode de (auto)cunoaştere

Atelierele de artă dramatică presupun tehnici şi mecanisme de învăţare specifice artei teatrului, care sunt folosite pentru dezvoltarea personalităţii adolescenţilor, aplicând metode care folosesc ca instrument jocul şi joaca. Jocul va fi principala modalitate de a atinge obiectivele şi prin el copiii vor acumula treptat experienţe, noţiuni, abilităţi şi instrumente de comunicare cu rol în dezvoltarea lor generală.

Atelierele au o succesiune logică pentru realizarea scopurilor şi obiectivelor propuse. În cadrul unui modul sunt 12 ateliere, care se desfăşoară de două ori pe săptamână. Durata unui atelier este de 90 minute. La activităţile atelierelor sunt prezenţi numai adolescenţii şi formatorii, părinţii sau alte persoane neavând acces.

Programul educaţional va fi derulat de actori consacraţi (George Mihăiţă) şi tineri regizori laureaţi ai UNITER (Teodora Câmpineanu, Vlad Cristache) şi de personalităţi invitate.

Organizator: Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie este un susţinător tradiţional al proiectelor cultural-artistice dedicate adolescenţilor: Săptămâna Adolescenţilor (1992-1997), Festivalul Naţional de Teatru pentru Adolescenţi „Jos Pălăria” (1997-până în prezent, 13 ediţii), Vernisaj A (expoziţia lucrărilor de artă câştigătoare la Olimpiada Naţională de Arte Plastice de la Cluj, 2007), Virtual Text A (2005-2007, concurs de scriere creativă în reţea), Comedia ţine la TINERI (2007 – până în prezent).

Teatrul de Comedie susţine proiectul Şcoala Atelier „George Mihăiţă” oferind sprijin logistic şi scenografic, precum şi personal tehnic profesionist pentru punerea în scenă a piesei de teatru realizată de adolescenţi la finalul fiecărui modul.

Partener:

Clubul UNESCO-Adolescenţii

Parteneri media: RadioRomânia Cultural, AgenţiadeCarte.ro, Revista Cultura, Teen Press

Pentru informaţii suplimentare, vă rog să mă contactaţi,

Felicia Chirvăşoiu

Project Manager

Şcoala Atelier „George Mihăiţă”

0721 71 66 86

felicia.chirvasoiu@gmail.com

Despre UNESCO-Adolescentii

Clubul UNESCO-Adolescenţii este una dintre primele asociaţii non-guvernamentale din România dedicate adolescenţilor. A fost creat în anul 1992 şi face parte din reţeaua mondială de cluburi UNESCO.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/unesco-adolescentii/scoala-atelier-george-mihaita-organizeaza-cursuri-gratuite-de-arta-dramatica-pentru-adolescentii-bucuresteni