UNICEF: Copiii au nevoie de Prieteni UNICEF!

BUCURESTI - 29 octombrie 2012

Comunicat tip General in Social

La nivel international, in fiecare zi, 19.000 de copii sub cinci ani mor din cauze care pot fi prevenite. In Romania, copiii sunt cei mai afectati de saracie, violenta, abuz si neglijare. In epoca internetului, in intreaga lume, peste 100 de milioane de copii nu au sansa sa invete sa scrie si sa citeasca. Doar in Romania, aproximativ 400.000 de copii nu merg la scoala in mod regulat, iar 40% dintre copiii de 15 ani sunt semianalfabeti.

Mesager UNICEF

Impreuna cu partenerii sai, UNICEF lupta pentru ca toti copiii lumii sa fie hraniti corespunzator, sa creasca sanatosi alaturi de familiile lor, sa fie protejati impotriva violentei, exploatarii, abuzului si a neglijarii, sa aiba acces la educatie si sa se poata dezvolta la potentialul lor maxim.

Pentru a sustine aceste eforturi, Reprezentanta UNICEF in Romania continua campania Prietenii UNICEF in intervalul 22 octombrie - 23 decembrie 2012 in 66 de sucursale BRD - Groupe Société Générale din Iasi, Constanta, Ploiesti si Oradea. Scopul acestei campanii este de a convinge clientii BRD - Groupe Société Générale sa devina  Prieteni UNICEF, adica donatori lunari pentru copii. Astfel, UNICEF poate ajuta pe termen lung copiii dezavantajati din Romania, dar si din intreaga lume, bazandu-se pe un venit constant si putand planifica interventiile mai eficient si pe perioade mai lungi de timp, cu efecte durabile si sustenabile.

Persoanele fizice si juridice care au un cont curent deschis la BRD - Groupe Société Générale pot sprijini lunar copiii vulnerabili din Romania si din intreaga lume cu o donatie lunara, fara niciun comision nici pentru ei, nici pentru UNICEF si fara sa fie nevoie sa mearga de fiecare data la banca. Pe site-ul www.unicef.ro, puteti consulta lista sucursalelor unde va puteti intalni cu mesagerii UNICEF. Acestia sunt foarte usor de recunoscut: au o legitimatie stampilata, o mapa de prezentare a proiectelor UNICEF si nu cer niciodata bani in numerar. Puteti verifica daca cineva face parte din echipa noastra sunand la 021/201 78 43 sau trimitand un email la adresa mimarin@unicef.org.

Ce poti sa faci ca Prieten UNICEF? Poti ajuta un copil sa mearga la scoala, poti hrani un copil malnutrit si astfel sa il ajuti sa supravietuiasca, poti proteja copiii impotriva unor boli grave sau poti ajuta un copil sa creasca alaturi de familia lui.

O donatie cat de mica reprezinta sansa la o viata mai buna pentru un copil din Romania sau din alt colt al lumii! UNICEF multumeste BRD - Groupe Société Générale pentru tot sprijinul acordat in desfasurarea campaniei Prietenii UNICEF. Pana acum, peste 3.000 de persoane au decis sa sprijine copiii din Romania si din intreaga lume devenind Prieteni UNICEF

Despre UNICEF

UNICEF este prezent în România şi în alte 190 de ţări şi teritorii pentru a promova supravieţuirea şi dezvoltarea copiilor, din perioada copilăriei mici până la adolescenţă. În România, UNICEF susţine drepturile copiilor prin programe de sănătate şi nutriţie, educaţie de calitate, precum şi prin protecţia copiilor împotriva violenţei, neglijenţei şi HIV/SIDA. UNICEF este susţinut financiar integral prin contribuţiile voluntare ale persoanelor fizice, corporaţiilor, fundaţiilor şi ale guvernelor.

Despre BRD-Groupe Société Générale
BRD-Groupe Société Générale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor si are cea de-a patra capitalizare bursiera la BVB. BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/unicef/unicef-copiii-au-nevoie-de-prieteni-unicef