APEL – Serviciul de Formare-Integrare Profesională şi-a extins activitatea în favoarea tinerilor în dificultate

BUCURESTI - 25 mai 2005

Comunicat tip General in Social

APEL – Serviciul de Formare-Integrare Profesională, program autonom iniţiat de Fundaţia Parada în anul 2001, s-a extins şi în Timişoara cu sprijinul financiar al Fundaţiei Unidea şi suportul băncii UniCredit România. Fundaţia Unidea, ce derulează proiecte umanitare şi sociale în întreaga lume, a contribuit la dezvoltarea programului APEL cu peste 145.000 EURO pentru 2 ani de activitate în centrele din Bucureşti şi Timişoara.

APEL – Serviciul de Formare-Integrare Profesională şi-a extins activitatea în favoarea tinerilor în dificultate

APEL se adresează tinerilor în dificultate, cu vârsta între 16-29 de ani aflaţi în căutarea unui loc de muncă. Principalul obiectiv al programului APEL este reducerea fenomenului şomajului şi a excluderii socio-profesionale în rândul tinerilor. Serviciul APEL funcţionează ca o interfaţă între instituţii publice şi organizaţii ce au în grijă tineri şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Proiectele de formare şi responsabilitate socială a tinerilor au fost prezentate de către Franco Aloisio, Director APEL în prezenţa Secretarului General al Fundaţiei Unidea, Francesca Gori, a Preşedintelui Executiv al băncii UniCredit România, Răsvan Radu şi a unor reprezentanţi ai autorităţilor centrale.

“Integrarea socio-profesională reprezintă un aspect complex asupra căruia trebuie să intervină toţi factorii determinanţi în domeniul socio-economic. Beneficiind de sprijinul financiar substanţial al Fundaţiei Unidea şi băncii UniCredit România şi suportul altor parteneri, încercăm transformarea sistemului de protecţie şi asistenţă socială, dintr-o problemă într-un factor economico-productiv care să contribuie la dezvoltarea societăţii”, a declarat Franco Aloisio, Director APEL.

APEL este membru al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti, respectiv a Municipiului Timişoara, al Camerei de Comerţ Italiene pentru România şi colaborează cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, cu Autoritatea Naţională pentru Tineret, cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, cu Serviciul de Protecţie a Victimelor şi Reintegrare Socială a Infractorilor de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Timişoara, precum şi cu alte instituţii publice şi private.

Despre UniCredit Romania

Unidea este fundaţia umanitară a Grupului UniCredit, înfiinţată în martie 2003, ce are ca obiectiv planificarea şi implementarea unor iniţiative în domeniul solidarităţii, cooperării internaţionale şi dezvoltării în sectoare ca sănătate, educaţie şi mediu. Fundaţia Unidea a realizat cu succes programe în special în ţările din Europa Centrală şi de Est şi în zona Balcanilor (România, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Bosnia-Hertzegovina, Croaţia), în Africa (Burkina Faso, Mozambic, Benin, Mali, Coasta de Fildes), dar şi în Italia.

În România, Unidea activează încă de la înfiinţare, prin implementarea unor programe sociale în oraşele Bucureşti şi Timişoara. Francesca Gori, Secretar General Unidea a precizat: “Prin contribuţia la dezvoltarea acestui gen de proiect de formare profesională a tinerilor care a avut succes şi în alte ţări europene, Unidea continuă tradiţia proiectelor importante derulate cu parteneri din România”.

UniCredit Romania este o bancă comercială, ce operează pe piaţa românească din 1997. Acţionarul majoritar al băncii este Grupul UniCredit, una dintre cele mai mari instituţii financiare europene cu o valoare de piaţă de circa 30 de miliarde EURO şi active totale de peste 265 miliarde EURO.

Franco Aloisio
Director APEL
APEL
Tel: 252 86 57
Fax: 252 47 17
E-mail: apel@ngo.ro

Valentin Petcu
PR Officer
UniCredit Romania
Tel: 0040 21 3015 107
Fax: 0040 21 3015 119
E-mail: valentin.petcu@unicredit.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/unicredit-romania/apel-serviciul-de-formare-integrare-profesionalasi-a-extins-activitatea-in-favoarea-tinerilor-in-dificultate