Grupul UniCredit a obtinut un profit net de 1.301 milioane euro in primele 6 luni

BUCURESTI - 15 septembrie 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

UniCredit, cel mai mare grup bancar din Italia după valoarea de piaţă, a obţinut un profit net de 1.301 milioane EURO în prima jumatate a anului, în creştere cu 24% faţă de primul semestru din 2004. La consolidarea principalilor indicatori financiari ai grupului au contribuit cu un profit net de 241 milioane EURO, în creştere cu 26,2% faţă de primul semestru din 2004, şi cele 7 ţări din zona Europei Centrale şi de Est, inclusiv România.

Grupul UniCredit a obtinut un profit net de 1.301 milioane euro in primele 6 luni

Poziţia de lider în regiunea Europa Centrală şi de Est a Grupului UniCredit a fost confirmată de rezultatele financiare în creştere, dar şi de prestigioasa revistă „The Banker” care a desemnat UniCredit drept „Banca Anului”, atât în Italia, cât şi în Europa Centrală şi de Est. UniCredit şi-a consolidat astfel poziţia în regiunea Europei Centrale şi de Est, unde deţine bănci importante în Polonia, Bulgaria, Croaţia, Turcia, Cehia, Slovacia şi România.

Veniturile totale ale Grupului UniCredit au atins 5.604 milioane EURO, în creştere cu 7,7%, faţă de perioada similară din 2004. UniCredit Grup şi-a consolidat astfel poziţia în topul grupurilor financiare din punct de vedere al eficienţei şi profitabilităţii având o rentabilitate a capitalurilor (ROE) de 20,1%.

“Unul dintre obiectivele strategice ale Grupului UniCredit se referă la zona Europei Centrale şi de Est şi, implicit la România. Angajamentul manifestat de către Grupul UniCredit şi investiţiile în această regiune nu au întârziat să ofere rezultate pozitive. Rezultatele financiare în creştere, strategia de dezvoltare la nivel global şi desemnarea drept „Banca Anului” în Italia şi în Europa Centrală şi de Est de către revista „The Banker” sunt tot atâtea confirmări ale faptului că UniCredit e una dintre cele mai mari instituţii financiar bancare din întreaga Europă” a menţionat Răsvan Radu, Preşedinte Executiv UniCredit Romania.

Despre UniCredit Romania

UniCredit Romania este o bancă comercială cu acţionariat străin, ce operează pe piaţa românească din 1997. Capitalul social UniCredit Romania este în prezent de peste 210 milioane RON, iar la sfârşitul primului semestru din 2005 banca avea active totale de circa 1.535 milioane RON (426 milioane EURO), în creştere cu 69% faţă de luna iunie 2004. De asemenea, UniCredit Romania a înregistrat în primele 6 luni ale anului, un profit net de peste 2 milioane EURO, creşterea faţă de iunie 2004 fiind de 112%.

Acţionar majoritar al băncii UniCredit Romania cu 99,94% din acţiuni, Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante instituţii financiare europene cu o valoare de piaţă de circa 30 miliarde EURO şi având active totale de 266 miliarde EURO.

Grupul UniCredit este prezent în România şi prin intermediul UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil, UniCredit Securities, ce oferă servicii de investiţii în valori mobiliare, cât şi prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializată în servicii operaţionale bancare.

Valentin Petcu
PR Officer
UniCredit Romania
Tel: 0040 21 3015 107
Fax: 0040 21 3015 449
E-mail: valentin.petcu@unicredit.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/unicredit-romania/grupul-unicredit-a-obtinut-un-profit-net-de-1-301-milioane-euro-in-primele-6-luni