Grupul UniCredit nu va participa la privatizarea BCR

BUCURESTI - 7 iulie 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

UniCredit şi HVB au aprobat pe 12 iunie 2005 un ”Business Combination Agreement” pentru "a deveni Primul Grup Bancar cu Adevărat European" cu peste 28 milioane de clienţi, 7.000 unităţi în 19 ţări şi active de 733 miliarde EURO.

Grupul UniCredit nu va participa la privatizarea BCR

Prin acest acord cu HVB, Grupul UniCredit îşi va atinge obiectivele strategice în România fără o achiziţie majoră şi îşi va consolida poziţia în topul sistemului bancar românesc. În consecinţă, UniCredit a decis să nu mai participe la procesul de privatizare BCR şi CEC.

România este o piaţă importantă şi un obiectiv strategic pentru UniCredit. Grupul UniCredit este mulţumit de evoluţia băncii în 2005, iar rezultatele favorabile confirmă accelerarea tendinţei de expansiune a bancii UniCredit Romania.

Despre UniCredit Romania

Acţionar majoritar al băncii UniCredit Romania cu 99,94% din acţiuni, Grupul UniCredit mai este prezent în România şi prin intermediul UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil, UniCredit Securities, ce oferă servicii de investiţii în valori mobiliare, cât şi prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializată în servicii operaţionale bancare.

Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante instituţii financiare europene cu o valoare de piaţă de circa 30 miliarde EURO şi active totale de peste 265 miliarde EURO. Grupul UniCredit are o reţea de peste 4.600 de sucursale şi peste 70.000 de angajaţi în întreaga lume şi este lider recunoscut în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Valentin Petcu
PR Officer
UniCredit Romania
GSM: 0724 211 197