UNICREDIT DESCHIDE O NOUA UNITATE UPA IN BUCURESTI

BUCURESTI - 4 octombrie 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

UniCredit anunta deschiderea unei noi sucursale UPA (UniCredit Produzioni Accentrate) in Bucuresti, care va oferi servicii administrative, de contabilitate si de pregatire profesionala in domeniu pentru companiile din cadrul Grupului. UPA este parte a Diviziei “Global Banking Services” a Grupului UniCredit, avand ca obiectiv sa imbunatateasca eficienta resurselor din zonele HR, IT, imobiliare si logistica.

Noul sediu central UPA Romania a fost inaugurat oficial in cursul zilei de astazi de catre Alessandro Profumo, CEO UniCredit, alaturi de Paolo Fiorentino, Head of the Global Banking Services Division, Andrea Moneta, Head of the New Europe Division, Tiziana Bernardi, CEO al UPA, si Rasvan Radu, CEO al bancii UniCredit Romania.

Stefano Ronca, Ambasadorul Italiei in Romania, a fost gazda ceremoniei de inaugurare si a subliniat investitia substantiala a Grupului UniCredit, una dintre cele mai importante facute in aceasta tara de catre un grup international. La festivitate au luat parte si oficiali ai autoritatilor si institutiilor centrale din Romania si importante companii care au dezvoltat afaceri in aceasta tara. Ceremonia a fost urmata de un concert extraordinar sustinut de solisti Arena of Verona.

Pana la sfarsitul lui 2005, UPA Romania si-a propus sa angajeze in total 230 de persoane, majoritatea fiind tinere talente selectate din universitatile din Romania, care in prezent urmeaza cursuri intensive de specializare.

Noua sucursala UPA este parte a planului international 2005-2007 a Grupului UniCredit, potrivit caruia Divizia Global Banking Services (din care face parte si UPA) are ca obiectiv sa creeze unitati de back office in zona Noua Europa si implicit in Romania. Scopul acestui program este sa generalizeze modul de lucru adoptat in cadrul Grupului si prin aceasta sa transfere know-kow operational si de conducere din Italia.

Deschiderea Grupului UniCredit catre zona Europei Centrale si de Est este parte a unei strategii bine puse la punct. Cel mai important avantaj al acestui program este cresterea calitatii serviciilor prin intermediul tinerilor calificati al caror talent este completat cu experienta demonstrata a specialistilor din Italia. Astfel Grupul UniCredit isi confirma strategia de centralizare a activitatilor de back office. Aceasta centralizare a fost deja definitivata in Italia si este acum implementata in cadrul bancilor din cadrul Grupului pentru a crea centre aditionale de suport pentru unitatile din Italia.

Despre UniCredit Romania

In urma unei analize detaliate, Romania s-a dovedit platforma ideala pentru lansarea planului de internationalizare si centralizare a unor activitati UniCredit. Romania este o tara in dezvoltare, cu o cultura europeana si cu un potential uman cu inalta pregatire si calificare, care isi poate perfectiona usor cunostintele de limba italiana. De asemenea, banca UniCredit Romania va contribui in cadrul acestui proces la consolidarea sinergiilor dintre noua sucursala UPA si companiile din cadrul Grupului UniCredit.

Valentin Petcu
PR Officer
UniCredit Romania
Tel: 0040 21 3015 107
Fax: 0040 21 3015 449
GSM: 0723 361 812
E-mail: valentin.petcu@unicredit.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/unicredit-romania/unicredit-deschide-o-noua-unitate-upa-in-bucuresti