UniCredit Grup îşi reafirmă interesul pentru o achiziţie majoră în România

BUCURESTI - 20 mai 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Fisiere atasate:

5826-alessandro-profumo.jpg

Grupul UniCredit a obţinut un profit net de circa 700 milioane EURO în primul trimestru din 2005, în creştere cu aproape 50% faţă de perioada similară din anul 2004. În urma rezultatelor financiare favorabile obţinute şi după ce şi-a consolidat poziţia de lider în Europa Centrală şi de Est prin achiziţia Yapi Kredi, una dintre primele bănci din Turcia, Grupul UniCredit va continua programele de dezvoltare şi investiţii în regiunile cu potenţial ridicat, inclusiv piaţa românească.

UniCredit Grup îşi reafirmă interesul pentru o achiziţie majoră în România

De altfel, în cadrul unei vizite scurte în România, Alessandro Profumo, CEO UniCredit a întărit angajamentul şi susţinerea grupului pentru piaţa locală, care este o prioritate şi unul dintre obiectivele principale pentru o achiziţie majoră în viitorul apropiat.

La nivel global, obiectivul strategic al Grupului UniCredit este situarea între primele bănci pe pieţele din regiunea Europei Centrale şi de Est, aşa cum se întâmplă în Polonia, Bulgaria, Croaţia, Bosnia&Hertzegovina şi recent în Turcia. În România strategia de dezvoltare a Grupului UniCredit prevede atât accelerarea creşterii organice până la mărirea considerabilă a cotei de piaţă şi a numărului de sucursale, cât şi o achiziţie majoră pentru atingerea obiectivelor stabilite într-un interval de timp cât mai scurt.

”Suntem încrezători în perspectivele oferite de piaţa românească şi suntem interesaţi de oportunităţile unei achiziţii majore pentru a ne consolida poziţia de lideri în zona Europei Centrale şi de Est. De asemenea, suntem foarte multumiţi de evoluţia băncii în 2005 şi rezultatele echipei manageriale confirmă accelerarea tendinţei de creştere înregistrate de UniCredit Romania în ultimii ani”, a declarat Alessandro Profumo, CEO UniCredit.

UniCredit Group este lider recunoscut în zona Europei Centrale şi de Est, unde începând cu anul 1999 a facut achiziţii importante. În prezent UniCredit controlează prima bancă privată din Polonia (Pekao), principalele bănci din Croaţia (Zagrebacka) şi Bulgaria (Bulbank), a cincea bancă din Slovacia (Unibanka), una din principalele bănci comerciale din Cehia (Zivnostenska). În Turcia, UniCredit Group deţine un parteneriat strategic cu Koc Financial Services, unul din cele mai mari grupuri private din ţară prin intermediul căruia a cumpărat recent Yapi Kredi, a patra bancă privată din Turcia după activele totale deţinute.

Despre UniCredit Romania

Acţionar majoritar al băncii UniCredit Romania cu 99,94% din acţiuni, Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante instituţii financiare europene cu o valoare de piaţă de circa 30 miliarde EURO şi având active totale de peste 266 miliarde EURO.

Grupul UniCredit are o reţea de peste 4.600 de sucursale şi circa 70.000 de angajaţi în întreaga lume şi este lider în regiunea Europei Centrale şi de Est (“New Europe“) cu o reţea de peste 1.400 de unităţi bancare în cele 7 ţări din zonă în care este prezent.

UniCredit este prezent în România şi prin intermediul UniCredit Leasing, una dintre primele companii de profil, UniCredit Securities, ce oferă servicii de investiţii în valori mobiliare, cât şi prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializată în servicii operaţionale bancare.

Valentin Petcu
PR Officer
UniCredit Romania
Tel: 0040 21 3015 107
Fax: 0040 21 3015 119
E-mail: valentin.petcu@unicredit.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/unicredit-romania/unicredit-grup-isi-reafirma-interesul-pentru-o-achizitie-majora-in-romania