UniCredit Leasing - capital social de 15 milioane de euro

BUCURESTI - 31 august 2005

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

UniCredit Leasing Romania S.A., un pionier al activităţii de leasing în România, şi-a majorat capitalul social cu 7 milioane de euro printr-un aport în numerar al acţionarului principal, Grupul UniCredit. Astfel, capitalul social al UniCredit Leasing Romania S.A. a atins 15 milioane de euro, cel mai mare capital social al unei societăţi de leasing din România.

UniCredit Leasing România S.A. a dezvoltat şi o reţea teritorială naţională prin deschiderea a 12 birouri în următoarele oraşe: Arad, Bacău, Brăila, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Oradea, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara.

UniCredit Leasing România S.A. oferă finanţare pe termen mediu şi lung pentru echipamente industriale, autovehicule, leasing imobiliar şi leasing tip “sale and lease back” (vânzare cu pact de răscumpărare prin leasing). Printre cele mai importante criterii folosite de UniCredit Leasing România S.A. în selectarea utilizatorilor se numără fezabilitatea proiectului investiţional şi experienţa profesională a investitorului. Portofoliul UniCredit Leasing România S.A. include mari societăţi multinaţionale, instituţii publice, consilii locale sau întreprinderi mici şi mijlocii care îşi dezvoltă afacerile pe baza finanţărilor oferite de UniCredit Leasing România S.A. în ultimii 10 ani.

UniCredit Leasing Romania S.A. este membru fondator al Asociaţiei de Leasing Bancar, o organizaţie profesionala înfiinţată în 2004 care reuneşte 9 din societăţile de leasing afiliate băncilor şi care deţine o cotă de cca. 50% din piaţa de leasing din România.

Despre UniCredit Romania

UniCredit Leasing Romania S.A. este prima societate de leasing din România, înmatriculată încă din 1994 sub numele de Romlease. Acţionar majoritar UniCredit Leasing S.A. este Grupul UniCredit, care deţine şi Locat Leasing, cea mai mare societate de profil din Italia din punct de vedere al cotei de piaţa. Grupul UniCredit mai este prezent în România şi prin intermediul bancii UniCredit, cât şi prin UniCredit Produzioni Accentrate (UPA), companie specializată în servicii operaţionale bancare.

Grupul UniCredit este una dintre cele mai importante instituţii financiare europene cu o valoare de piaţă de circa 30 miliarde EURO şi active totale de peste 265 miliarde EURO. Grupul UniCredit are o reţea de peste 4.600 de sucursale şi circa 70.000 de angajaţi în întreaga lume şi este lider recunoscut în regiunea Europei Centrale şi de Est.

Valentin Petcu
PR Officer
UniCredit Romania
Tel: 0040 21 3015 107
Fax: 0040 21 3015 449
E-mail: valentin.petcu@unicredit.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/unicredit-romania/unicredit-leasing-capital-social-de-15-milioane-de-euro