A apărut Scena.ro nr.4!

Locul desfasurarii: Cafeneanua Carturesti Verona

Organizator: Revista Scena.ro

A apărut Scena.ro nr.4!

Atacul de la 9/11 văzut ca performance, Dosarul ”Teatrul polonez în Anul Grotowski” şi interviurile cu Anamaria Marinca şi Tompa Gabor – sunt numai câteva dintre subiectele din numărul 4 al revistei de artele spectacolului Scena.ro care va fi lansat miercuri, 23 septembrie, ora 18.00 la Cărtureşti –Verona. Vor vorbi la lansare Jaroslaw Godun, directorul Institutului Polonez din Bucureşti, regizorul Vlad Massaci şi criticul de teatru Cristina Modreanu.

florentina.bratfanof@yahoo.com
0722 529 446

Despre UNITER

Despre Kama Gingas:
Deşi a absolvit în 1967 Institutul de teatru, muzică şi cinematografie din Leningrad (unul dintre profesorii săi a fost marele regizor Georgy Tovstonogov), nu a putut să se adapteze cerinţelor socialismului sovietic şi aproape că nu a lucrat până în a doua jumătate a anilor ‘70. Talentul său a înflorit la aproape 20 de ani după debutul profesional, în contextul schimbărilor politice dramatice care au avut loc în Rusia în a doua jumătate a anilor ‘80.

Marca sa au devenit adaptările dramatice după proză. Spectacolele lui Kama Gingas au fost prezente în festivaluri din Germania, Italia, Suedia, Belgia, Finlanda, Olanda, Franţa şi fosta Iugoslavie. În ultimii zece ani a regizat un număr de producţii în Europa, printre care “Idiotul” în Germania şi “Macbeth” în Finlanda. Kama Gingas este profesor la Academia de Teatru suedez din Helsinki.

Participare: Intrare libera