Conferință lansare proiect EDU DIGITAL

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fisiere atasate:

1541776061_compres0911.docx

Conferința de lansare a proiectului „EDU Digital – Propunere alternativă de politică publică pentru simplificarea cadrului legislativ în educație”

Luni, 12 noiembrie 2018, ora 11,00 – Hotel Capital Plaza, Bulevardul Iancu de Hunedoara, nr. 54 -  sala „Carol Davila”

Beneficiar: Asociația Uniunea Editorilor din România împreună cu partenerii săi,

Asociația Centrul de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale (CRFPS) - PRO VOCAȚIE și

Asociația ARTE 21 – Poveștile lumii

Valoarea totală a proiectului: 955.433,32 lei.

Valoarea nerambursabilă din FSE: 786.369,83 lei.

Valoarea nerambursabilă din bugetul național: 149.964,62 lei.

Durata: 19.09.2018 – 18.01.2020.

Obiectivul general al proiectului:  Creșterea capacității ONG-urilor și partenerilor sociali de a formula propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern, în vederea simplificării legislației aferente domeniului educațional și integrarea principiilor orizontale și a temelor secundare în filozofia intervențiilor în acest sector, cu focus pe utilizarea noilor tehnologii.

Rezultate așteptate:

Capacitate crescuta a ONG-urilor si partenerilor sociali de a se implica în formularea si promovarea de propuneri alternative la politicile publice inițiate de Guvern;

Personal din ONG-uri si parteneri sociali informat privind aportul fondurilor europene nerambursabile din exercițiul financiar 2014-2020 la dezvoltarea României.

Elaborarea unei Politici Publice Alternative în domeniul educației, fundamentată pe o cercetare națională a nevoilor de utilizare si introducere a noilor tehnologii în educație comparată cu situația din alte 5 țări europene, supusă dezbaterii publice, promovata în forma sa finala și acceptată de instituțiile abilitate în urma desfășurării unei campanii de advocacy.

Vor fi prezenți reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, reprezentanți ai asociațiilor de părinți, cadre didactice și elevi, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri: firme de soft educațional, autori de manuale digitale, editori (agenda evenimentului atașată).

Evenimentul include și o sesiune de întrebări și răspunsuri, la final.

Persoană de contact:  Polixeniu Anghel, Manager de proiect: 0744.53.60.80; e-mail: uer@uer.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/uniunea-editorilor-din-romania1/conferinta-lansare-proiect-edu-digital