COMUNICAT DE PRESA. UNPR cere demisia vicepremierului George Copos

BUCURESTI - 11 aprilie 2005

Comunicat tip General in Politic

Uniunea Naţională a Patronatului Român cere demisia vicepremierului George Copos ca urmare a lipsei evidente de compatibilitate între afacerile domniei sale şi funcţia publică pe care o deţine.

COMUNICAT DE PRESA. UNPR cere demisia vicepremierului George Copos

Deşi înţelegem mecanismele politice care au stat la baza numirii domnului George Copos ne surprinde lipsa de reacţie a Guvernului Tăriceanu cu privire la acţiunile şi declaraţiile vicepremierului PUR. Considerăm că lipsa de reacţie a Guvernului în ceea ce-l priveşte pe reprezentantul PUR este o dovadă de slugărnicie politică care nu caracterizează actuala clasă politică aflată la Guvernare.
Lipsa unor informaţii esenţiale despre viaţa patronală şi scandalurile legate de datoriile clubului pe care îl patronează neoficial domnul Copos afectează grav imaginea Executivului şi crează neîncredere în rândul oamenilor de afaceri. UNPR va sesiza patronatele europene cu privire la sfidarea cu care Guvernul României tratează discuţiile cu patronatele şi lipsa de reacţie în ceea ce priveşte afacerile derulate de vicepremierul George Copos.
Dorim să aducem pe această cale la cunoştinţa domnului Copos că problema dialogului social în România nu se poate rezolva peste noapte prin formarea unui patronat umbrelă. De asemenea dorim să precizăm că invitarea la discuţii numai a patronatului păstorit de dânsul, aşa cum s-a întâmplat sâmbătă la Snagov, nu va reduce la tăcere ceilalţi patroni care încă mai cred în dreptate şi principii economice europene.
UNPR va continua să pomoveze o politică patronală în spiritul cerinţelor Uniunii Europene chiar şi fără sprijinul Guvernului stabilind contacte directe la Bruxelles.

Departamentul de Imagine şi ComunicareDespre Uniunea Nationala a Patronatului Roman

DESPRE UNPR

UNPR este o organizaţie reprezentativă la nivel naţional. Este constituită din 10 patronate regionale cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică. Din U.N.P.R. mai fac parte şi asociaţii profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentând ramuri şi subramuri ale economiei naţionale.
Pe plan internaţional, UNPReste membru partener a Confederatiei Constructorilor din Europa (European Builders Confederation) şi membră a Uniunii Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din cadrul Partidului Popular European (SME Union of EPP), una dintre cele mai importante organizaţii ale IMM-urilor din Uniunea Europeană. De asemenea, UNPR este reprezentată de un delegat permanent la Bruxelles, care păstrează legătura cu toate patronatele din ţările membre ale Uniunii Europene.

Andrei Chirica,
asistent de relatii publice UNPR
andreic@romerica.ro