Poziţia UNPR cu privire la concluziile Raportului de monitorizare pe 2005 al CE

BUCURESTI - 25 octombrie 2005

Comunicat tip General in Afaceri


În opinia UNPR, Raportul de ţară prezentat astăzi de reprezentanţii Comisiei Europene reflectă încă o dată lipsa de performanţă a actualei clase politice, care nu reuşeşte să convingă Uniunea Europeană că România este capabilă să atingă standardele la care s-a angajat şi că politica de cumetrie este în continuare unul dintre fenomenele care generează corupţie la nivel inalt.

Poziţia UNPR cu privire la concluziile Raportului de monitorizare pe 2005 al CE

În ciuda asigurărilor date de Guvernul României privind succesul reformelor economice şi în justiţie, Raportul de ţară de anul acesta a sancţionat întârzierile înregistrate de ţara nostră la aceste capitole, ducând astfel în sfera incertitudinii aderarea României la data de 1 ianuarie 2007.
„Uniunea Europeană doreşte integrarea României şi Bulgariei la data de 1 ianuarie. Din păcate, România nu s-a putut dovededi un partener de încredere al Uniunii Europene. La 10 luni de la numire, actualul Guvern a persistat în greşelile făcute de guvernul anterior şi s-a dovedit a fi incapabil de a produce o reformă economică menită să asigure venituri suficiente pentru bugetul de stat. Au fost promovate aceleaşi politici economice nepredictibile, sarcina fiscală asupra contribuabililor a cresut iar corupţia la nivel înalt continuă să rămână nesnacţionată. Actuala clasa politică şi nu România trebuie să-şi asume faptul că ţara noastră este ultimul loc în Europa. Dificultatea de a construi un stat de drept este în acest moment cronică. Cerem Guvernului şi Preşedinţiei să renunţe la fanfaronada politică şi la încercările de a prezenta acest raport de ţară ca pe un succes. În realitate, România mai are şase luni de zile pentru a face toate reformele necesare în scopul integrării la data de 1 ianuarie 2007. Următoarea perioadă trebuie sa reprezinte un exerciţiu de voinţă politică pentru implementarea reformelor economice şi structurale“ a declarat Marian Petre Miluţ, preşedintele UNPR.
Din punctul UNPR de vedere este un succes faptul că nu s–a activat clauza de salvgardare. Dar aceasta lucru nu este un succes al clasei politice, ci al Uniunii Europene care doreşte ca România să devină membru în 2007.
În următoarea perioadă, UNPR va sprijini eforturile de integrare a României prin organizarea, în cadrul reprezentanţei sale de la Bruxelles, de acţiuni promovare a României în mediul de afaceri european.



Departamentul de Comunicare şi Imagine




Despre Uniunea Nationala a Patronatului Roman

DESPRE UNPR

UNPR este o organizaţie reprezentativă la nivel naţional. Este constituită din 10 patronate regionale cu patrimoniu propriu şi personalitate juridică. Din U.N.P.R. mai fac parte şi asociaţii profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentând ramuri şi subramuri ale economiei naţionale.
Pe plan internaţional, UNPR este membru partener a Confederatiei Constructorilor din Europa (European Builders Confederation) şi membră a Uniunii Întreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din cadrul Partidului Popular European (SME Union of EPP), una dintre cele mai importante organizaţii ale IMM-urilor din Uniunea Europeană. De asemenea, UNPR este reprezentată de un delegat permanent la Bruxelles, care păstrează legătura cu toate patronatele din ţările membre ale Uniunii Europene.

Andrei Chirica -
Asistent de Relatii Publice UNPR

tel. 021/311.09.91
fax. 021/311.09.93
comunicare@unpr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/uniunea-nationala-a-patronatului-roman/pozitia-unpr-cu-privire-la-concluziile-raportului-de-monitorizare-pe-2005-al-ce