Poșta Atlassib, prima companie de curierat din România care testează un vehicul total electric în activitatea zilnică

BUCURESTI - 17 martie 2015

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Logistica/Transport

Poșta Atlassib va testa, în premieră pentru piața de curierat din România, un vehicul total electric în desfășurarea activității zilnice, automobilul ales fiind noul Renault Kangoo ZE.

Modelul care se va afla în teste este varianta L2, cu 2 locuri și cu un volum util pentru depozitarea mărfii de 4 metri cubi (mc). Automobilul are o putere maximă de 44 kw, cutie automată de viteze, ABS cu asistență la frânarea de urgență, o baterie litiu ion care dezvoltă o energie de 22 kWh și o sarcină utilă maximă recomandată de producător de 650 de kilograme. Viteza maximă este de 130 km/h, iar prețul de listă este de 14.800 euro fără TVA, nefiind inclusă chiria bateriei care se calculează în funcție de numărul de kilometri parcurși lunar.

”Vehiculul va fi testat în activitatea de curierat urban, urmând a fi încărcat cu colete la volumul util și capacitatea indicată de normele Renault. Vrem să analizăm parametrii tehnico-economici de exploatare, costurile cu chiria bateriei, energia electrică consumată la încărcare, timpii de încărcare, costurile de mentenanță pe kilometru, fiabilitatea și interconectivitatea cu dispeceratul”, a declarat Sorin Stoian, șeful Departamentului Logistică din cadrul Poșta Atlassib.

Acesta a menționat că în cazul în care sistemul electric se dovedește viabil din punct de vedere al autonomiei în traficul real și cu încărcătura specifică activității de curierat, atunci compania va achiziționa 4-5 vehicule pentru a fi testate, câte unul, în marile orașe unde Poșta Atlassib este prezentă – București, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași.

”Poșta Atlassib este prima companie de curierat din România care testează în condiții reale de exploatare un vehicul total electric. Pe lângă grija de a ajunge mereu la timp, se adaugă și grija fața de mediu a companiei noastre”, a adăugat Sorin Stoian.

Poșta Atlassib face parte din Holdingul Atlassib și operează în 14 țări europene, având 80 de depozite și agenții în țară și peste 150 de agenții în străinătate. Compania are un parc auto compus din peste 290 de autoutilitare.

Despre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania

UNTRR - Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală neguvernamentală, independentă, apolitică, fondată în 1990 pe principii democratice, care promovează şi apară interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 13.000 de membri - operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/uniunea-nationala-a-transportatorilor-rutieri-din-romania/po-ta-atlassib-prima-companie-de-curierat-din-romania-care-testeaza-un-vehicul-total-electric-in-activitatea-zilnica