Universitatea 'Andrei Saguna' Constanta

Constanta - 13 octombrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Este prima institutie de invatamant superior particular, non-profit, infiintata in sud-estul Romaniei si a fost acreditata ca persoana juridica de drept privat si de utilitate publica, parte a Sistemului National de Invatamant, prin Legea 116/2005.

Universitatea 'Andrei Saguna' Constanta

Programul educational se desfasoara in cinci facultati: Facultatea de Drept si Stiinte Administrative (cu specializarile: Drept, Administratie publica), Facultatea de Stiinte Economice (specializarile: Finante-banci, Contabilitate si informatica de gestiune, Management, Informatica economica), Facultatea de Stiintele Comunicarii si Stiinte Politice (specializarile: Jurnalism, Relatii internationale si studii europene, Stiinte politice), Facultatea de Psihosociolologie (specializarile: Psihologie, Sociologie, Asistenta sociala) si Facultatea de Navigatie si Transport Maritim si Fluvial (specializarea: Navigatie si transport maritim si fluvial).

Universitatea 'Andrei Saguna' are in prezent, in cadrul programului european, acorduri bilaterale cu universitati de prestigiu din Europa. Universitatea isi propune realizarea, largirea si diversificarea acordurilor interuniversitare de acest tip, astfel incat tot mai multi dintre studentii care aleg Universitatea 'Andrei Saguna' sa poata beneficia de stipendii europene.

Programele de cercetare se desfasoara prin:

- Centrul de informatica si comunicatii 'Andrei Saguna', in cadrul caruia se realizeaza studii privind proiectarea sistemelor informationale financiar bancare, software pentru institutiile bugetare si pentru administratia publica, cercetari aplicative in domeniul contabilitatii, auditului si informaticii de gestiune, studii si proiecte privind aplicarea modelarii matematice in previziune si planificare.

- Centrul de Studii si Anchete Socio-umane, care desfasoara cercetari in domeniul comportamentului opiniei publice, evaluarea efectelor media, studii electorale, cercetari privind comunicarea politica.

- Centrul de Psihologie Aplicata, centru acreditat care realizeaza: evaluarea potentialului intelectual, compatibilizare aptitudini, profil psihologic cu profesia si locul de munca, evaluare aptitudini manageriale, determinare indici de relationare, anxietate, depresie, testare pentru angajare, testare obtinere permis auto, etc.

Universitatea 'Andrei Saguna' este initiatorul si principalul fondator al filialelor Constanta ale: Asociatiei Romane de Prietenie cu R.P. Chineza, Asociatiei Romane de Stiinte Penale si ale Asociatiei pentru Literatura si Cultura Poporului Roman (ASTRA), carora le asigura gratuit sediul in localul propriu si logistica necesara, le acopera chltuielile de functionare si isi asuma responsabilitatea manageriala prin intermediul unor personalitati care fac parte din conducerea universitatii.

Universitatea are fructuoase colaborari cu institutii guvernamentale si neguvernamentale precum: Ministerul Culturii si Cultelor, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Academia Romana, Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, Prefectura, Consiliul Judetean si Primaria Constanta.

Despre Universitatea ANDREI SAGUNA

Admitere la facultate si examene de licenta in Constanta
bd. Al. Lapusneanu 13
Constanta 900196
telefon/fax 0241.510500 / 662520
editura@andreisaguna.ro