Tehnici de comunicare nonverbală, pentru a reuşi în viaţă şi în profesie

Locul desfasurarii: Centrul de Sanatate Medireflex

Organizator: Cristina Rhea

Tehnici de comunicare nonverbală, pentru a reuşi în viaţă şi în profesie


29 mai 2010, Bucuresti
workshop sustinut de Cristina RheaÎn orice tip de organizaţii, comunicarea nonverbală contribuie la atingerea scopurilor sau, dimpotrivă, ridicând bariere, induce lipsă de eficienţă. Atât pentru manageri cât şi pentru angajaţi din diferite organizaţii, în activitatea lor, comunicarea nonverbală este „importantă“ şi „foarte importantă“, plasându-se înaintea conţinutului mesajelor verbale. Decizii importante de angajare se iau în primele câteva secunde de la prima întâlnire cu intervievatorul. În acest caz, decodificarea mesajelor comunicării nonverbale este vitală pentru succesul ambelor tabere.
Totodată, studiile arată că cei mai mulţi oameni iau decizii despre o nouă persoană pe care o întâlnesc în primele 30 secunde de la prima interacţiune. Ceea ce înseamnă că nu avem prea mult timp de interacţiune cu acea persoană, de aceea felul în care ne prezentăm, înfăţişarea noastră este primul pas din construirea unei reţele eficiente de contacte. Cercetarile arată că avem între 7 şi 90 de secunde pentru a ne câştiga partenerul de comunicare -- la nivel de subconştient. Corpul vorbeşte în medie cu 0,2 până la două secunde înainte de a se comunica verbal.

Subiectele abordate sunt urmatoarele:
decodificarea mesajelor comunicării nonverbale: limbajul nonverbal (gesturi, mimică, tonul vocii, postură, îmbrăcaminte, limbajul trupului) pentru angajatori şi angajaţi; contribuţia expresiilor faciale la succesul produselor promovate; comunicarea extrasenzorială a informaţiilor (gândurilor, emoţiilor etc.) la distanţă; „Te iubesc“ sau „Te urăsc“, „Da“ şi „Un“ în limbajul nonverbal; valoarea de comunicare a hainelor; codul vestimentar al activităţilor profesionale; zâmbetul sau privirea ?; care este semnificaţia strângerii de mână?; câteva elemente care trebuie avute în vedere daca dorim să creăm o prima impresie pozitivă în momentul întâlnirii cu intervievatorul; terapia dansului; comunicarea nonverbală în domeniul sportului; studiul expresiilor faciale; flirtul; violenţa; certurile în cuplu; vocea şi tonalitatea; rolul expresiilor faciale ale candidaţilor politici.

Locurile sunt limitate si se ocupa in ordinea primul sosit = primul servit.
La sfarsitul workshop-ului se acorda Adeverinta de participare.

Acest workshop este adresat cu precadere studentilor interesati de comunicare.

Program desfasurare: 12.00-19.30
Ultima zi de inscriere: 28.05.2010
Taxa de participare: 200 RON
Locatia: va fi comunicata ulterior

Pentru a participa la acest workshop, trebuie sa trimiteti un mail (cu numele si prenumele dumneavoastra, mailul, numarul de telefon mobil si titlul workshop-ului) la rhea.cristina@yahoo.com.
Pentru mai multe informatii, va rugam vizitati : http://rheapublisher.blogspot.com/.

LA CEREREA CELOR INTERESATI, ACEST WORKSHOP POATE FI RELUAT!rhea.cristina@yahoo.com

Despre UNIVERSITATEA CRESTINA „DIMITRIE CANTEMIR”

Gradina in Romania este proiectata de specialistii Gambetta respectand habitatul natural si articuland echilibrul ecologic ce trebuie inteles si adoptat in functie de necesitati.

Participare: Intrare libera