Finalizarea cursurilor Scolii antreprenoriale pentru femei in Centrele teritoriale: Bihor, Timis, Arad, Satu Mare, Maramures, Caras - Severin

Timisoara - 10 decembrie 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Comunicat de presă privind finalizarea cursurilor Şcolii Antreprenoriale pentru femei în Centrele teritoriale AntrES: Bihor, Maramureş, Satu Mare, Arad, Timiş, Caraş-Severin, organizate în cadrul universităţilor partenere în proiectul: Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei, coordonator inter-regional - Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea, în parteneriat cu: Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi; Universitatea de Vest din Timişoara; Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad; Universitatea de Nord Baia Mare; Universitatea “Eftimie Murgu” Reşiţa; Fundaţia “Academia Comercială Satu Mare”; Societatea Ştiinţifică de Management din România, proiect finanţat din Fondul Social European - “Investeşte în oameni!”, Contract nr. POSDRU/9/3.1/S/5, Perioada de implementare: 05.01.2009 - 05.01.2011, Valoare: 12.500.104 lei.

Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea în calitate de coordonator inter-regional, în parteneriat cu: Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi; Universitatea de Vest din Timişoara; Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad; Universitatea de Nord Baia Mare; Universitatea “Eftimie Murgu” Reşiţa; Fundaţia “Academia Comercială Satu Mare”; Societatea Ştiinţifică de Management din România, în cadrul proiectului: Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei, proiect finanţat din Fondul Social European - “Investeşte în oameni!”, Contract nr. POSDRU/9/3.1/S/5, Perioada de implementare: 05.01.2009 - 05.01.2011, Valoare: 12.500.104 lei, anunţă:


Finalizarea cursurilor Şcolii Antreprenoriale pentru femei în
Centrele teritoriale AntrES: Bihor, Maramureş, Satu Mare, Arad, Timiş, Caraş-Severin,
organizate în cadrul universităţilor partenere


La aceste activităţi de instruire, la nivelul celor 6 judeţe, au participat gratuit, un număr total de 360 persoane la nivelul celor şase Centre teritoriale, câte 60 la nivelul fiecărui centru teritorial, astfel: 24 de femei manager; 24 femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere; 12 femei – formatori în domeniul antreprenorial.

În perioada iulie – octombrie 2009, cursantele din cele trei grupuri țintă, au parcurs două module de curs: Modul I – Iniţierea afacerii, Modul II – Dezvoltarea afacerii. Cursantele instruite, vor fi sprijinite să-şi dezvolte afacerea existentă sau să-şi transforme ideile de afaceri în acţiuni concrete în concordanţă cu oportunităţile de antreprenoriat existente pe plan regional şi local. Astfel, fiecare cursantă a întocmit în vederea evaluării finale Un Plan de afaceri, care urmează a fi evaluat în cadrul concursului „Planul meu de afaceri”.

În luna ianuarie 2010, în urma finalizării concursului, cele mai bune Planuri de afaceri vor fi premiate cu sume minim necesare înfiinţării efective a unei firme pentru punerea în aplicare a ideilor de afaceri propuse. Premirea va avea loc în cadrul „Galei antreprenoriatului feminin”, eveniment ce se va desfăşura în centrele teritoriale AntrES: Bihor, Maramureş, Satu Mare, Arad, Timiş, Caraş Severin în luna ianuarie 2010, iar la nivel inter-regional, evenimentul se va desfăşura în luna februarie 2010 şi va reuni toate cursantele premiate la nivel teritorial din cele 6 judeţe.Manager de proiect: prof. univ. dr. Anca Dodescu

Pentru informaţii suplimentare: www.antres.ro

Despre Universitatea din Oradea, Facultatea de Stiinte Economice

Pentru informaţii suplimentare: www.antres.ro

Universitatea din Oradea, Facultatea de Stiinte Economice
Conf.univ.dr. Ioana Pop Cohut
e-mail: ipop@uoradea.ro
ipop@uoradea.ro