Premiantele eveneminetului Gala antreprenoriatului feminin AntrES

Locul desfasurarii: Oradea, BihorOradea, Bihor

Organizator: Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea din Oradea

Premiantele eveneminetului Gala antreprenoriatului feminin AntrES

Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea din Oradea în calitate de coordonator inter-regional, în parteneriat cu: Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi; Universitatea de Vest din Timişoara; Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad; Universitatea de Nord Baia Mare; Universitatea “Eftimie Murgu” Reşiţa; Fundaţia “Academia Comercială Satu Mare”; Societatea Ştiinţifică de Management din România, în cadrul proiectului: Antreprenoriatul şi egalitatea de şanse. Un model inter-regional de şcoală antreprenorială pentru femei, proiect finanţat din Fondul Social European - “Investeşte în oameni!”, Contract nr. POSDRU/9/3.1/S/5, Perioada de implementare: 05.01.2009 - 05.01.2011, Valoare: 12.500.104 lei, anunţă:

premiantele evenimentului
Gala antreprenoriatului feminin AntrES
la nivel inter-regional

Gala antreprenoriatului feminin AntrES, la nivel inter-regional s-a organizat ȋn data de 5 martie 2010, cu scopul de a premia cele mai bune Planuri de afaceri, realizate în cadrul Şcolii antreprenoriale pentru femei şi evaluate ȋn cadrul concursului „Planul meu de afaceri!”, la nivel inter-regional, concurs desfăşurat în perioada 15 – 28 februarie 2010, la Universitatea din Oradea, Facultatea de Ştiinţe Economice. La concurs au participat peste 360 de planuri de afaceri realizate de femei manager şi femei care doresc să-şi iniţieze propria afacere, ȋn cadrul cursurilor oferite gratuit ȋn cadrul Şcolii antreprenoriale pentru femei, ȋn perioada iulie – decembrie 2009, în centrele teritoriale AntrES: Bihor, Timiş, Arad, Maramureş, Caraş-Severin, Satu Mare.

Ȋn cadrul evenimentului s-a desfăşurat workshop-ul „Oportunităţi şi provocări pentru antreprenoriatul feminin în Vestul României”, moderat de: prof.univ.dr. Anca Dodescu – Manager de proiect AntrES, Maria Grapini – Preşedinte Asociaţia Femeilor Antreprenor din România, membru fondator al Coaliţiei Asociaţiilor Femeilor de Afaceri din România, Otilia Driga - Preşedinte Centre for Entrepreneurship and Business Research. La workshop au participat absolvente ale cursurilor Şcolii antreprenoriale pentru femei propuse pentru premiere, echipa de proiect de la nivel inter-regional şi teritorial – cadre didactice şi cercetători din cele 6 universităţi partenere din Vestul României, experţi cheie ai proiectului.
Ȋn cadrul Galei antreprenoriatului feminin au fost acordate următoarele premii:
Pentru persoanele din grupul ţintă II – femei care doresc să-şi iniţieze o afacere:
- Locul I – în valoare de 2000 lei - a fost obţinut de d-na Roiban Roxana Nadia, Centrul teritorial – Timiş, pentru Planul de afaceri: Societate de contabilitate, audit și consultanță fiscală;
- Locul II – în valoare de 1700 lei - a fost obţinut de d-na Meluţ Corina, Centrul teritorial – Bihor, pentru Planul de afaceri: Librăria Universitaria - librărie axată pe carte de specialitate;
- Locul III – în valoare de 1500 lei - a fost obţinut de d-na Mureşan Gabriela Camelia, Centrul teritorial – Maramureş, pentru Planul de afaceri: Legume BIO;
- Premiul teritorial Arad - în valoare de 1000 lei - a fost acordat d-nei Vărguţa Marta Julieta pentru Planul de afaceri: Romeo şi Julieta - prestări servicii de închirieri costume de gală şi diverse ocazii;
- Premiul teritorial Bihor - în valoare de 1000 lei - a fost acordat d-nei Popescu Rotoiu Claudia pentru Planul de afaceri: Clinică privată;
- Premiul teritorial Timiş - în valoare de 1000 lei - a fost acordat d-nei Ciupercea Andra Patricia pentru Planul de afaceri: SC „Grădina Visată” SRL;
- Premiul teritorial Maramureş - în valoare de 1000 lei - a fost acordat d-nei Tőnkő Erika Ildiko pentru Planul de afaceri: O altă posibilitate de a alege uşa visată;
- Premiul teritorial Caraş – Severin, în valoare de 1000 lei, a fost acordat d-nei Avrămescu Raluca Taviola pentru Planul de afaceri: Dezvoltarea serviciilor educaţionale Grădiniţă privată „First steps”;
- Premiul teritorial Satu Mare - în valoare de 1000 lei, a fost acordat d-nei Boja Alina pentru Planul de afaceri: Înfiinţarea unei firme de after-school.
Pentru femeile din grupul ţintă I – femei manager:
- Diploma de excelenţă - a fost obţinută de d-na Ionescu Loredana, Centrul teritorial – Maramureş, pentru Planul de afaceri: Dezvoltare concentrică: de la producție la franciză ''ALEXIS DESIGN SI PIRITEX RO";
- Diploma de excelenţă - a fost obţinută de d-na Anton Maricica, Centrul teritorial –Timiş, pentru Planul de afaceri: Înfiinţarea unui salon de înfrumuseţare KosmetiKos;
- Diploma de excelenţă - a fost obţinută de d-na Bradea Sorina, Centrul teritorial – Bihor, pentru Planul de afaceri: Dezvoltarea firmei în 2010, an de criză economică;
- Diploma de excelenţă - a fost obţinută de d-na Rus Camelia, Centrul teritorial – Maramureş, pentru Planul de afaceri: Grădiniţă privată şi program after-school „Patric”.

De asemenea, au fost acordate premii speciale pentru „cea mai inedită idee de afacere” d-nei: Lucaci Doina, Centrul teritorial – Bihor pentru Planul de afaceri: Cabinet de consultanţă ezoterică şi d-nei Bâc Andrada, Centrul teritorial Timiş, pentru Planul de afaceri: Aerodrom privat Sc Fly High SA.

Manager de proiect:
prof. univ. dr. Anca Dodescu
Universitatea din Oradea, Facultatea de Ştinţe Economice

conf.univ.dr. Ioana Pop Cohut
Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea din Oradea

Despre UNIVERSITATEA DIN ORADEA, FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE

Pentru informaţii suplimentare: http://steconomice.uoradea.ro/practica studentilor
www.agerbihor.ro

Participare: Intrare libera