FORUMUL EURO-ATLANTIC 2024 aniversează a 10-a sesiune de alegeri europarlamentare și 20 de ani de la aderarea României la NATO

BUCURESTI - 29 mai 2024

Comunicat tip General in Afaceri, Politic, Juridic

FORUMUL EURO-ATLANTIC, organizat în data de 7 iunie 2024 de către Universitatea Româno-Americană, cu sprijinul Centrului de Drepturile Omului și Migrațiune, Centrului de Excelență Euroatlantică pentru Diplomație și Relații Externe, Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Avertizare Timpurie, CaleaEuropeana.ro, Financial Intelligence, Europlus și Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică. aniversează a 10-a sesiune de alegeri europarlamentare, precum și împlinirea a 75 de ani de la înființarea NATO și a 20 de ani de la aderarea României.

Forumul Euro - Atlantic 7 iunie

FORUMUL EURO-ATLANTIC, organizat în data de 7 iunie 2024 de către Universitatea Româno-Americană, cu sprijinul Centrului de Drepturile Omului și Migrațiune, Centrului de Excelență Euroatlantică pentru Diplomație și Relații Externe, Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Avertizare Timpurie, CaleaEuropeana.ro, Financial Intelligence, Europlus și Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică. aniversează a 10-a sesiune de alegeri europarlamentare, precum și împlinirea a 75 de ani de la înființarea NATO și a 20 de ani de la aderarea României.

Acest forum , împărțit în 3 paneluri ce pun în lumina reflectoarelor subiecte de actualitate pentru societate,  este conceput ca un dialog între profesioniști, ce are ca scop examinarea comprehensivă a evoluțiilor recente din cadrul spațiului euro-atlantic și înțelegerea consecințelor de anvergură ale acestora. Forumul subliniază faptul că sunt necesare eforturi concertate, în cadrul unei cooperări internaționale strânse, pentru a proteja valorile democratice comune și pentru a promova o structură societală mai consolidată.

Participarea la acest eveniment este GRATUITĂ, informații detaliate privind evenimentul și înscrierea la eveniment sunt disponibile aici.

Cele trei paneluri vor aborda cooperarea politic ă, combaterea polarizării sociale și a dezinformării, dar și apărarea ordinii bazate pe reguli în mediul de afaceri în contrast cu tendințele neo-imperialiste.

Panelul I – Abordarea unor aspecte de instabilitate contemporană în statele democratice.

Acest panel este axat pe cooperarea politică, dezbateri pe teme ale instabilității contemporane ce generează provocări pentru statele democratice, în special în ceea ce privește aspecte legate de suveranitate, colaborare internațională și diplomație. Sunt invitați factori de decizie politică, oameni de știință și practicieni să se implice într-un dialog care să încurajeze reflecția și care să poată trasa o cale către o ordine democratică mai sigură și mai rezilientă.

Panelul II – Abordarea provocărilor actuale în era polarizării sociale și a dezinformării.

Acesta tratează multidimensionalitatea culturală democratică, subliniind obstacole sistematice în combaterea polarizării sociale și a dezinformării. Panelul II invită reprezentanți ai guvernului, societății civile, mediului academic și sectorului privat să se angajeze într-un dialog constructiv care să abordeze provocările actuale cu care se confruntă democrațiile liberale.

Panelul III – Promovarea ordinii bazate pe reguli în mediul de afaceri

Acesta este dedicat tuturor actorilor de pe piața liberă, oferind o analiză a avantajelor comparative ale desfășurării afacerilor într-un cadru reglementat în mod transparent, spre deosebire de piețele cu tendințe neo-imperialiste. Cel de-al treilea panel invită participanți din diverse sectoare și medii economice să se angajeze într-un dialog constructiv, în secțiunea de întrebări-răspunsuri, menit să promoveze înțelegerea comună și să identifice strategii pentru creșteri economice incluzive și durabile în cadrul unor piețe economice bazate pe reguli clare.

AGENDA EVENIMENTULUI

11:00 – 11:45                Înregistrare și cafea

11:45 – 12:00                BUN VENIT

Costel NEGRICEA, Rector, Universitatea Româno-Americană

Invitați speciali: reprezentanți ai instituțiilor naționale și ai ambasadelor

Moderator: Lucian BOTEA, Prorector, Universitatea Româno-Americană

12:00 – 12:45               PANEL I  – LIDERSHIP POLITIC

Abordarea unor aspecte de instabilitate contemporană în statele democratice

Oana Silvia ȚOIU, Membru al Camerei Deputaților

Cristi BĂCANU, Membru al Camerei Deputaților

Andi Lucian CRISTEA, Membru al Camerei Deputaților

12:45 – 13:00                Sesiunea de întrebări și răspunsuri

Moderator: Robert LUPIȚU, Redactor-șef, CaleaEuropeana.ro

13:00 – 13:15               Pauza de cafea și gustări

13:15 – 14:00                PANEL II – POLARIZARE ȘI DEZINFORMARE

Abordarea provocărilor actuale în era polarizării sociale și a dezinformării

Adriana SAFTOIU, Expert internațional în comunicare

Cristina IVAN, Director, Institutul Național de Studii de Intelligence, ANIMV

Constantin SPÎNU, Director de comunicare și relații publice, Ministerul Apărării Naționale

Andrei ȚĂRNEA, Director General, Departamentul de comunicare și politică publică, Ministerul Afacerilor Externe

14:00 – 14:15                Sesiunea de întrebări și răspunsuri

Moderator: Silvia TĂBUȘCĂ, Director al Centrului pentru Drepturile Omului și Migrațiune, Universitatea Româno-Americană

14:15 – 14:30                Pauza de cafea și gustări

14:30 – 15:30               PANEL III – APĂRAREA ORDINII BAZATE PE REGULI

Promovarea ordinii bazate pe reguli în mediul de afaceri

Andreea NEGRU, Președinte, Patronatul European al Femeilor de Afaceri

Flavia POPA, Secretar General, BRD - Groupe Société Générale

Adrian CODIRLAȘU, Vicepreședinte, CFA Society Romania

Gabriel ȚECHERĂ, Director Guvernanță Corporativă și Relații Investitori, Transport Trade Services

Radu HANGA, Președinte al Bursei de Valori București (tbc)

15:30 – 15:45                Sesiunea de întrebări și răspunsuri

Moderator: Adina ARDELEANU, Membru fondator al Financial Intelligence

15:45 – 16:00               CONCLUZII

Lucian BOTEA, Prorector, Universitatea Româno-Americană

Contact de presă:

Monica Ștefana Gjelsten: comunicare@rau.ro / +40 727 593 998

Universitatea Româno-Americană, Biroul de Comunicare și Relații Publice.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/universitatea-romano-americana/forumul-euro-atlantic-2024-aniverseaza-a-10-a-sesiune-de-alegeri-europarlamentare-si-20-de-ani-de-la-aderarea-romaniei-la-nato