6 motive pentru care merita sa angajezi un diriginte de santier

BUCURESTI - 21 mai 2021

Comunicat tip General in Constructii

Dirigintele de santier este cel care raspunde de calitatea unei lucrari, realizeaza verificari pe santier pentru a se asigura ca ceea ce e stabilit in proiectul tehnic si caietul de sarcini este indeplinit. Acesta este autorizat de Inspectoratul de stat pentru constructii.

diriginte de santier

diriginte de santier

Indiferent de tipul constructiei pe care vrei sa il ridici, necesitatea unui diriginte de santier nu poate fi trecuta cu vederea din doua motive: in primul rand legea impune existenta unei astfel de persoane care sa supravegheze lucrarea, iar in al doilea rand beneficiile unui diriginte de santier pe care le ofera investitorului ce nu pot fi trecute cu vederea.

1 - Unul dintre aceste beneficii este verificarea constanta a calitatii lucrarilor precum si a respectarii normelor aflate in vigoare, deoarece in caz contrar dirigintele de santier poate raspunde conform legii. 

2 - In fata unui control al Inspectoratului de Stat in Constructii sau a serviciului de Disciplina in Constructii din cadrul Primariei ai nevoie de o persoana care cunoaste legea si procedurile. Altfel, din cauza nestiintei poti incasa amenzi sau poti deveni victima unor abuzuri.

3 - Existenta autorizatiei de constructie este un document ce trebuie verificat de catre un diriginte de santier, iar mai departe acesta are obligatia de a constata daca proiectul este in concordanta cu aceasta autorizatie de constructie. In situatia in care apar neconcordante intre proiectul respectiv si lucrarile efectuate in procesul de constructie, inspectorul de santier este cel care il anunta pe proiectant urmand ca ulterior situatia sa fie rezolvata prin adoptarea unor masuri aferente.

4 - Dirigintele de santier va intocmi toata documentatia de executie (procese verbale, condica de betoane, etc.) care se va atasa la cartea constructiei. Aceasta documentatie, arata ca proiectul de executie a fost aplicat si este o garantie a calitătii lucrarii. 

5 - Se asigura ca in executia lucrarii sunt folosite materiale de calitate ce pot fi certificate; in caz contrar, are dreptul de a interzice folosirea materialelor ce nu corespund normelor proiectului;

6 -  Un santier poate sa ofere multe situatii neprevazute. Cu un om de specialitate in santier (care nu are legatura cu constructorul) poti avea mult mai multa siguranta ca mesterii si-au facut bine treaba si proiectul a fost executat corect si conform legislatiei aflate in vigoare.

Cat costa un diriginte de santier

Tarifele pentru un astfel de serviciu difera foarte mult in functie de nivelul de responsabilitate stabilit intre contractor si specialist.

Tarifele se pot stabili astfel:

- pret/vizita pe santier

- pret/faza determinanta

- pret/luna

Daca proiectul este complex, frecventa vizitelor pe santier va fi, desigur, mai mare. Pretul minim pentru serviciile de dirigentie de santier la o casa este de circa 300 de euro + TVA pe luna, pentru Bucuresti si zonele limitrofe. In acest pret sunt incluse doua vizite pe santier pe saptamana. Daca proprietarul casei vrea ca specialistul sa mearga zilnic pe santier, costurile vor creste.

Acum ca ai aflat de ce este importanta angajarea unui diriginte de santier, te invitam sa contactezi specialistii de la IdealCM pentru a-ti oferi suportul necesar realizarii unei lucrari in conformitate cu standardele tale!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/updigital/6-motive-pentru-care-merita-sa-angajezi-un-diriginte-de-santier