Avantaje ale iluminatului de exterior cu proiectoare LED

BUCURESTI - 2 iunie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Tehnologie

Putem spune cu certitudine ca proiectoarele sunt un sistem de iluminat inca in voga. Aceste dispozitive pot fi vazute in majoritatea locurilor publice - concerte sau teatru, monumente sau zone turistice, parcuri si piete.

Proiectoarele au mai multe utilizari, de la iluminatul unor spatii largi sau evidentierea unor anumite puncte, pana la crearea unor efecte luminoase unice. Utilizarea lor nu este limitata doar spatiilor publice, unde se aduna multa lume, sunt perfecte si pentru montarea in gradini. 

Proiectoarele LED sunt o solutie economica din punct de vedere al consumului de energie electrica cu pana la 90%. Aceste sisteme de iluminat sunt totodata solutia economica din punct de vedere a fiabilitatii, avand o durata de functionare de 50.000 ore.

Desi, initial, ele reprezinta o investitie, aceasta se amortizeaza in scurt timp, oferind, in schimb, o serie de avantaje deloc de neglijat.

Durata de viata mare

Proiectoarele LED sunt cunoscute pentru durabilitatea lor si viata lunga.

Printre principalele avantaje ale corpurilor de iluminat cu LED se numara durata mare de viata, de 10 ori mai mare decat a surselor de lumina cu incandescenta, cu halogen sau lumini fluorescente.

In plus, atunci cand se apropie de sfarsitul duratei lor de viata, luminile nu se sting brusc, ci se diminueaza treptat.

Lumina puternica

Un alt avantaj al proiectoarelor LED este lumina puternica, fasciculul de lumina alb al led-ului fiind foarte asemanator cu lumina zilei. Atunci cand este folosit pentru iluminarea stadioanelor, spectatorii se vor simti ca in miezul zilei.

Alimentarea lor la tensiune nu implica niciun fel de problema, iar consumul nu va pune probleme instalatiei electrice.

Rezistenta la temperaturi scazute si ridicate

Spre deosebire de alte corpuri de iluminat, noile proiectoare LED sunt foarte rezistente la temperaturi scazute si ridicate. S-au dovedit eficiente inclusiv in depozite frigorifice si zone de depozitare, ramanand stabile si functionale, chiar si in conditii de inghet.

Protectie la intemperii

Iluminatul de exterior este supus intemperiilor – ploaie, ninsoare, grindina, temperaturi extreme. De aceea gradul de protectie la intemperii este important. Majoritatea modelelor de proiectoare LED au protectie IP 66. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca proiectorul este protejat de o carcasa sigilata care nu lasa nimic sa-l afecteze. Il poti folosi tot anul fara probleme, indiferent cum e vremea afara. 

Senzor de lumina, de miscare, intrerupator

Un proiector LED de exterior are cel mai practic mod de functionare. Sunt modele cu senzor de lumina, adica pornesc si se opresc singure atunci cand detecteaza variatii ale luminii naturale. Sunt modele care pornesc instantaneu atunci cand se detecteaza miscare in raza lor de functionare. Sunt si modele care pornesc si se opresc cand vrea posesorul, adica au un intrerupator. Exista si modele de proiectoare cu o combinatie de functii dintre cele mentionate mai sus.

Vrei sa te bucuri de mai mult timp petrecut in gradina casei tale? Daca raspunsul la aceasta intrebare este unul afirmativ, atunci iluminatul exterior este o necesitate pentru tine. Din acest motiv, DiversMarket.ro iti pune la dispozitie o gama completa de proiectoare cu leduri, destinate acestor tipuri de spatii.