De ce ai nevoie de un certificat FSC?

BUCURESTI - 18 iunie 2020

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri

Consumatorii sunt din ce in ce mai interesati de provenienta produselor pe care le cumpara si de procesul prin care au fost create.

certificare fsc

certificare fsc

Acestia vor sa ia decizii responsabile atunci cand fac o achizitie, cantarind in egala masura atat acreditarile sociale cat si de mediu, ale produselor. Acest comportament este reflectat din ce in ce mai mult in reglementarile guvernelor privind operatiunile de afaceri. Cercetarile arata ca afacerile care obtin acreditarea FSC beneficiaza de acces mai usor la pietele internationale, obtin mai mult profit si isi imbunatatesc imaginea publica. Exista de asemenea o sumedenie de beneficii pentru organizatiile ale caror solutie nu este certificarea, insa doresc sa promoveze produse cu eticheta FSC prin licentierea marcii comerciale.

 

De ce ar trebui sa obtin certificarea FSC pentru afacerea mea?

 

 

Certificarea creste standardele industriei in administrarea padurilor

Certificarea FSC este singurul cadru legal acceptat de ONG-urile de mediu precum Greenpeace si WWF. Se impune ca un punct de referinta pentru organizatiile si comunitatile forestiere.

Certificarea ofera beneficii economice garantate pntru afacerea ta

Atat organizatiile sectorului public cat si privat din toata lumea pun in aplicare conditii tot mai stricte privind achizitiile in conformitate cu reglementarile de mediu. Din acest motiv, obtinerea unui certificat FSC ofera proprietarilor de paduri si producatorilor de lemn accesul la o piata noua, mai puternica, cu o baza de clienti mai diversificata, astfel obtinand un profit mai mare.

Certificarea creeaza o legatura mai puternica intre afacerea ta si clienti

Beneficiind de un certificat FSC oferi brandului tau credibilitate, clientii fiind convinsi de originea responsabila a produselor tale. De asemenea imbunatateste reputatia corporativa a afacerii tale si creeaza noi oportunitati de marketing.

Certificarea protejeaza ecosistemul padurilor si ajuta la lupta impotriva incalzirii globale

FSC interzice exploatarea forestiera ilegala, degradarea padurilor si defrisarea in zonele certificate. Obtinand certificarea FSC, vei lua parte la protejarea ecosistemului padurilor si vei reduce impactul incalzirii globale.

Certificarea asigura ca vei fi la zi cu reglementarile guvernului

Un numar tot mai mare de tari si regiuni, printre care: Uniunea Europeana, Statele Unite ale Americii si Australia, au legislatii impotriva folosirii si vanzarii lemnului recoltat in mod ilegal. Respectarea acestor legi reprezinta fundatia certificarii FSC, astfel vei reduce riscul de a fi expus la contrabanda de lemn.

 

Sunt producator. De ce trebuie sa folosesc lemn certificat FSC pentru produsele mele?

Potrivit unui studiu realizat de Comisia Economica Europeana, doar o crestere de zece la suta a cladirilor din lemn din Europa, ar putea genera rezerve de CO2 echivalente cu 25 la suta din reducerea emisiilor de gaz ale caselor eco, conform protocolului Kyoto.

Daca esti un producator de constructii din lemn, ia in calcul folosirea lemnului certificat FSC pentru a beneficia de o performanta superioara si pentru a reduce impactul incalzirii globale.

 

Carbon

Spre deosebire de majoritatea materialelor de constructie, care cauzeaza emisii de carbon, produsele din lemn depoziteaza carbonul absorbit de copacii din care au fost facute. Folosind lemnul pentru constructii, previne eliberarea carbonului in atmosfera pentru un timp indelungat. De asemenea, materialul lemnos certificat FSC este recoltat din paduri in care este asigurata regenerarea, astfel vor creste noi copaci pentru a absorbi carbon.

 

Energie

Lemnul necesita un consum redus de energie fata de materialele de constructii folosite de obicei. Fiecare metru cub de lemn folosit, spre deosebire de celelalte materiale, economiseste aproximativ 1.1 tone de CO2. Daca adaugam inca 0.9 tone stocate in materialul lemnos, inseamna in total economisirea a 2 tone de dioxid de carbon.

 

Performanta

Lemnul este cel mai bun izolator termic din toate materialele de contructie obisnuite: de 5 ori mai bun decat cimentul, de zece ori mai bun decat caramida si de 350 de ori mai bun decat metalul. Un perete din lemn, gros de 2.5 centimetri, are o mai buna rezistenta termica decat unul de 11.4 cm din caramida.

Pe masura ce legislatia contructiilor necesita din ce in ce mai multa eficienta termica si un consum de energie redus, folosirea lemnului este o solutie simpla si durabila, care respecta toate reglementarile si imbunatateste performanta pe toata durata de viata a unei cladiri.

 

Regenerabil, reutilizabil, reciclabil

Lemnul certificat FSC provine din paduri administrate corespunzator, asadar este regenerabil. Este de asemenea reutilizabil si necesita mai putina energie pentru a fi reciclat, in comparatie cu alte materiale.

 

Licentierea marcii comerciale: o alternativa a certificarii

Daca esti vanzator, organizatie media sau institutie educationala, si nu vrei sau nu ai nevoie de certificare, dar totusi vrei sa promovezi produse cu eticheta FSC, exista si varianta obtinerii licentei marcii comerciale.

 

Afla mai multe despre tipurile de certificari FSC, sau fa primul pas spre a obtine un certificat. Daca esti interesat in comercializarea produselor cu eticheta FSC, poti afla mai multe de la un consultant ISOGOLD.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/updigital/de-ce-ai-nevoie-de-un-certificat-fsc